Kom med och stöd forskning av cancer hos män

Stöd forskning av testikelcancer och prostatacancer.

Så värdefullt är livet

Cancerstiftelsen som gör sitt arbete med hjälp av inhemska donationer finansierar cancerforskning och stöder de cancersjuka och deras närstående.

Rena slumpen att testikelcancern upptäcktes

Förra sommaren gick inte som Elias hade förväntat sig. Den hett efterlängtade semesterresan blev inte verklighet, eftersom vetskapen om testikelcancern ändrade på hans planer. Den musikälskande vindkraftsingenjören lät därför bli att packa ryggsäcken och förberedde sig istället på en canceroperation mitt i sommarvärmen.

Visste du detta om cancer hos män?

Prostatacancer är den cancerform som diagnostiseras allra oftast hos män i Finland. I vårt land diagnostiseras årligen cirka 5 200 nya fall av prostatacancer. Prostatacancer är numera vanligare än bröstcancer. Testikelcancer är däremot den vanligaste formen av cancer bland unga män.

Cancerstiftelsen stöder forskning av prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste formen av cancer bland män. Det är också en sjukdom där överdiagnostisering leder till betydande skada i fråga om livskvaliteten. Professor Anssi Auvinens forskningsgrupp har som mål att hitta en ny metod för screening av prostatacancer.

Samarbete med Black Horse

Black Horses kampanjan #munienpuolesta kämpar mot testikelcancer. Av varje Black Horse 3 -pack kampanjboxerpaket som säljs kommer 5% att doneras till Cancerstiftelsen för forskning av cancer hos män.

Om livet med cancer och aktuella forskningsnyheter

Jan Stenfors: ”Jag har haft otroligt mycket tur i mitt liv”

Då Hanoi Rocks-legenden knäpper på sin favoritgitarr glömmer han bort resten av världen. Mitt under pågående cancerbehandlingar ger gitarrspelandet mer krafter åt honom då han som artist håller på att publicera ny musik. Livet känns bra och är fullt av drömmar, även om han fick enbart dåliga nyheter under de första månaderna efter att han drabbats av cancer. Läs mera

Juhos liv tog inte slut trots allt

Efter att ha hört läkarens dåliga nyheter inledde Juho omedelbart förberedelserna inför sin begravning. Vid minnesstunden skulle det bjudas på sushi och deltagarna skulle få en videohälsning av honom. Nya läkemedelsbehandlingar ändrade emellertid helt på livets drama och just nu försöker Juho förstå att han fortfarande är vid liv. Läs mera

Cancer hos män: Rena slumpen att testikelcancern upptäcktes

Förra sommaren gick inte som Elias hade förväntat sig. Den hett efterlängtade semesterresan blev inte verklighet, eftersom vetskapen om testikelcancern ändrade på hans planer. Den musikälskande vindkraftsingenjören lät därför bli att packa ryggsäcken och förberedde sig istället på en canceroperation mitt i sommarvärmen. Läs mera

Toppforskaren Antti Rannikko har sett cancerformer med dålig prognos på nära håll

Då en dramatisk upplevelse i operationssalen fick Antti Rannikko att stanna upp under det första studieåret, beslutade han att dra sitt strå till stacken för att besegra kampen mot cancer. Nu är Rannikko överläkare på HUS avdelning för urologi och dessutom är han professor i urologi vid Helsingfors universitet, precis som hans far på sin tid. Bägge två är pionjärer på sitt område inom cancerforskning. Läs mera

Forskningsstipendier 2021: Anssi Auvinens forskningsgrupp forskar i prostatacancer

Prostatacancer är den vanligaste formen av cancer bland män. Det är också en sjukdom där överdiagnostisering leder till betydande skada i fråga om livskvaliteten. Syftet med den nya studien är att utveckla en screeningmetod som avslöjar endast farliga former av sjukdomen, dvs. sådana som kräver behandling. Läs mera

Forskningsstipendier 2021: Forskargrupp undersöker hur prostatacancer blir mer elakartad

Prostatacancer är den vanligaste cancern bland män i västländerna. Varje år diagnostiseras omkring 5 000 män i Finland med prostatacancer. I de flesta fall kan cancern botas, men en del tumörer kan utvecklas så att patienten dör. Genom att utreda de molekylära mekanismerna bakom cancern kan nya möjligheter öppnas för utveckling av behandlingar och diagnostik. Läs mera

Välj ditt sätt att hjälpa

Donera nu

Små gärningar har en stor betydelse. Gör en engångsdonation för den finska cancerforskningen.

Bli månadsdonator

Det värdefullaste är livet. Kom med som Cancerstiftelsens månadsdonator.

Grunda en insalming

Utamana dina vänner och din familj att delta och bidra till en gemensam insamlingspott.

Beställ testamentsguide

Tack vare cancerforskningen kan allt flera botas. Men för att nå nya genombrott behöver vi dig. Låt forskningsresan fortsätta och gör en testamentsdonation.

Du får hjälp av oss

Vi ger dig gärna mer information via telefon eller, om du önskar, kan vi arrangerar ett möte med dig där vi berätta mer om upprättande av testamente.

Vanliga frågor om testament

Här hittar du de vanligaste frågorna och svar angående testament.

5 miljoner gånger tack!

Insamlingen Rosa bandet nådde upp till alla tiders bästa resultat – tack vare donatorerna

Välj ditt eget sätt att bry dig

Varje donation är viktig för att vi ska övervinna cancer. Vårt mål är att leva i ett land där ingen dör i cancern.

Vad vi gör med donationer

Ditt stöd har stor betydelse. Cancerstiftelsen verkar med donerade medel och finansierar finländsk cancerforskning, främjar förebyggandet av cancer och stöder de insjuknade och deras närstående.

Bli vår samarbetspartner

Tillsammans ser vi till att forskningen får fortsätta. Företagen kan göra skatteavdrag för donationer till cancerforskningen om donationens storlek är mellan 850 euro och 50 000 euro.

Varför behövs det forskning?

Även idag förorsakar cancern stort mänskligt lidande. Antalet cancerfall ökar och var tredje av de insjuknade avlider.

Till forskare

Beviljade forskningsstipendier 2021.