För kulornas skull

Cancerstiftelsens nya insamling för att stöda forskning av prostata- och testikelcancer.

Så värdefullt är livet

Cancerstiftelsen som gör sitt arbete med hjälp av inhemska donationer finansierar cancerforskning och stöder de cancersjuka och deras närstående.

Cancer kan slå till från den döda vinkeln

Jukka Jalonen, som är Finlands mest framgångsrika ishockeytränare genom tiderna, förlorade sin egen pappa i cancer i bukspottkörteln. Nu är han själv frontfiguren i Cancerstiftelsens nya insamling. Jalonen vill vara med och tackla den lömska sjukdomen.

”Mitt hjärta stannade lite när jag hörde om cancern”

Åbo Gatorade Center har en bild på varje TPS-spelare i hockeyutrustning. Bilden på försvararen Jimi Suomi skiljer sig från de andra genom att den visar en ung man utan hår. Även om testikelcancer stoppade Jimis liv för en tid, visade det också vilken kraft som finns i hockeygemenskapen.

Toppforskaren Antti Rannikko har sett cancerformer med dålig prognos på nära håll

Antti Rannikko är med i Cancerstiftelsens nya insamling För kulornas skull som har som syfte att bekämpa de vanligaste cancerformerna hos män.

Det är inte dags för slutspel än.

Donera till insamlingen För kulornas skull. Tillsammans kan vi tackla cancer.

Cancerstiftelsen, Liiga och MTV i samarbete för kulornas skull

Jan Stenfors: ”Jag har haft otroligt mycket tur i mitt liv”

Då Hanoi Rocks-legenden knäpper på sin favoritgitarr glömmer han bort resten av världen. Mitt under pågående cancerbehandlingar ger gitarrspelandet mer krafter åt honom då han som artist håller på att publicera ny musik. Livet känns bra och är fullt av drömmar, även om han fick enbart dåliga nyheter under de första månaderna efter att han drabbats av cancer. Läs mera

Information om cancer hos män

Prostatacancer är den cancerform som diagnostiseras allra oftast hos män i Finland. I vårt land diagnostiseras årligen cirka 5 200 nya fall av prostatacancer. Prostatacancer är numera vanligare än bröstcancer. Testikelcancer är däremot den vanligaste formen av cancer bland unga män. Läs mera

Cancerstiftelsen stöder med hjälp av storstipendier forskningen om tarmcancer och prostatacancer

Cancerstiftelsen har i år utdelat stipendier till ett belopp av 6,5 miljoner euro för cancerforskningen. Storstipendierna beviljades för forskning om ärftlig mottaglighet för tarmcancer och diagnosticering och utveckling av behandlingen av aggressiv prostatacancer. Läs mera

Cancerstiftelsens nya insamling För kulornas skull stöder forskning av prostata och testikelcancer. Liiga och MTV är med i kampanjen som samarbetspartners. Black Horse är också med i kampanjen som företagspartner.

Arbete, som berör varje finländare

Hur används de donerade medlen?

Varje liv är omåttligt värdefullt. Donationer som görs till Cancerstiftelsen är riktade till cancerforskning och till att säkra rådgivningstjänster för patienter.

Cancerstiftelsens ansvar

För oss innebär ansvar att främja hälsa på ett hållbart sätt samt transparens i våra insamlingar.

Finländarna ser vikt i att stödja cancerforskning

Enligt en undersökning är Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet finländarnas favoritdestination för donationer.

Vilken typ av forskning finansierar vi?

Cancerstiftelsen riktar inte medel till forskning av någon specifik typ av cancer. Forskaren väljer forskningsämnet och kvaliteten av forskningen avgör om finansiering beviljas.

Beviljade forskningsstipedier 2022

Cancerstifteksen har beviljat 93 nya stipendier till cancerforskning, totalt 7 347 406 euro.

Ökningen av läkemedelskostnaderna ökar priset på cancerbehandling

Läkemedelskostnaderna för cancerbehandling har ökat kraftigt i Finland de senaste åren.

Cancerstiftelsen stöder den finländska cancerforskningen med stipendier

I år under Cancerstiftelsens 75-årsjubileum delar stiftelsen ut stipendier för cancerforskning till ett rekordartat belopp på 7,5 miljoner euro.

Rådgivningstjänsten erbjuder stöd för både cancerpatienter och deras anhöriga

Med hjälp av donationsmedlen upprätthåller Cancerstiftelsen avigftsfri och riksomfattande rådgivningstjänst, som erbjuder stöd och information till patienter och deras närstående.

Välj ditt sätt att hjälpa

Donera nu

Små gärningar har en stor betydelse. Gör en engångsdonation för den finska cancerforskningen.

Bli månadsdonator

Det värdefullaste är livet. Kom med som Cancerstiftelsens månadsdonator.

Grunda en insalming

Utamana dina vänner och din familj att delta och bidra till en gemensam insamlingspott.

Beställ testamentsguide

Tack vare cancerforskningen kan allt flera botas. Men för att nå nya genombrott behöver vi dig. Låt forskningsresan fortsätta och gör en testamentsdonation.

Du får hjälp av oss

Vi ger dig gärna mer information via telefon eller, om du önskar, kan vi arrangerar ett möte med dig där vi berätta mer om upprättande av testamente.

Vanliga frågor om testament

Här hittar du de vanligaste frågorna och svar angående testament.

Cancerstiftelsen är en del av Cancerorganisationerna. Vårt mål är att säkra ett gott liv för alla utan cancer och trots cancer. Med cancerorganisationer avses den enhet som bildas av Cancerstiftelsen, Cancerregistret och Cancerforganisationen.