Munien puolesta

Syöpäsäätiön uusi keräys eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimuksen tukemiseksi.

Niin arvokas on elämä

Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija Suomessa. Lahjoitusvaroilla tuetaan myös syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi menehtyä Suomessa syöpään.

Syöpä voi iskeä kuolleesta kulmasta

Suomen kaikkien aikojen menestynein jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen menetti oman isänsä haimasyöpään. Nyt hän on itse keulakuvana Syöpäsäätiön uudessa keräyksessä. Jalonen haluaa olla mukana taklaamassa kavalaa sairautta.

”Vähän siinä sydän pysähtyi, kun kuulin syövästä”

Turun Gatorade Centerillä on kuva jokaisesta TPS:n pelaajasta jääkiekkovarustuksissa.  Puolustaja Jimi Suomen kuva poikkeaa muista siten, että kuvassa seisoo nuori mies ilman hiuksia. Vaikka kivessyöpä pysäytti hetkeksi Jimin elämän, se näytti myös kiekkoyhteisön voiman.

Huippututkija Antti Rannikko on katsonut huonoennusteisia syöpiä läheltä

Antti Rannikko on innolla mukana Syöpäsäätiön uudessa Munien puolesta -keräyksessä miesten yleisimpien syöpien taklaamiseksi.

Vielä ei ole pudotuspelien aika

Lahjoita Munien puolesta -keräykseen ja taklataan miesten syövät yhdessä.

Syöpäsäätiö, Liiga ja MTV yhteistyössä munien puolesta

Jan Stenfors: ”Elämässä on käynyt tosi hyvä mäihä”

Kun Hanoi Rocks -legenda näppäilee lempikitaraansa, muu maailma unohtuu. Kitaran soittaminen antaa voimia syöpähoitojen keskellä uutta musiikkia julkaisevalle artistille. Elämä on hyvää ja täynnä unelmia, vaikka syövän osalta tuli ensimmäisinä kuukausina vain huonoja uutisia. Lue lisää

Marko Yrttimaa: ”Kovia juttuja, joista selvitään”

Sanotaan, että elämä menee seitsemän vuoden sykleissä, ja minun kohdallani tämä pitää päivälleen paikkansa. Lue lisää

Antti Rannikko: Eturauhassyöpä on oikukas

Urologian erikoislääkäri, apulaisprofessori Antti Rannikko muistuttaa, että lääketiede-sanassa on tiede mukana, eikä sattumalta. Potilaita ei voi hoitaa ”mutufiiliksillä”. Hoitojen pitää perustua tutkittuun tietoon eli tieteeseen. Lue lisää

Myönnetyt apurahat 2021: Anssi Auvisen tutkimusryhmä tutkii eturauhassyöpää

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Se on myös sairaus, jonka ylidiagnosointi aiheuttaa merkittävää haittaa elämänlaatuun. Uuden tutkimuksen tavoitteena on kehittää seulontamenetelmä, joka paljastaa vain taudin vaaralliset, hoitoa vaativat muodot. Lue lisää

Myönnetyt apurahat 2021: Matti Nykterin tutkimusryhmä tutkii eturauhassyöpää

Eturauhassyöpä on länsimaissa miesten yleisin syöpä ja joka vuosi Suomessa noin 5000 miestä saa eturauhassyöpädiagnoosin. Useimmiten syöpä on hoidettavissa, mutta osa kasvaimista kehittyy kuolemaan johtavaksi. Syövän molekulaarisia mekanismeja selvittämällä voidaan avata uusia mahdollisuuksia hoitojen ja diagnostiikan kehittämiseksi. Lue lisää

Syöpäsäätiö on rahoittanut miesten syöpien tutkimusta vuosikymmeniä

Tiestikö, että olemme jakaneet ensimmäiset apurahat miesten syöpien tutkimukselle jo vuonna 1950? Lue lisää

Munien puolesta -kampanja on Syöpäsäätiön uusi keräys eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimuksen tukemiseksi. Yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat mukana Liiga ja MTV. Yrityskumppanina keräyksessä on myös Black Horse.

Työtä, joka koskettaa jokaista suomalaista

Mihin varat käytetään?

Jokainen elämä on mittaamattoman arvokas. Syöpäsäätiölle tehdyt lahjoitukset ohjataan syöpätutkimukseen ja sairastuneiden neuvontapalveluiden turvaamiseen.

Syöpäsäätiön vastuullisuus

Vastuullisuus tarkoittaa meille terveyden edistämistä kestävällä tavalla ja varainhankinnan läpinäkyvyyttä.

Millaista tutkimusta rahoitamme?

Syöpäsäätiö ei ohjaa rahoitusta minkään tietyn syöpätyypin tutkimukseen. Tutkimusaiheen valitsee tutkija ja laatu ratkaisee, tuleeko rahoitusta.

Roosa nauha -keräyksellä 5,3 miljoonan ennätystulos suomalaiselle syöpätutkimukselle

Suomalaiset osallistuivat yhtenä rintamana Roosa nauha -keräykseen viime syksynä. Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoituspotti löi Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin ällikällä.

Avoin työpaikka: testamentti- ja suurlahjoitusvastaava varainhankintatiimiin

Syöpäsäätiö hakee varainhankintatiimin vakituiseen työsuhteeseen huipputekijää vastaamaan Syöpäsäätiön ”kruununjalokivistä” eli testamentti- ja suurlahjoittaja-asiakkuuksista.

Matka-apurahojen haku aukeaa 1.2.2024

Syöpäsäätiö avaa matka-apurahahaun opinto-, kongressi- ja esitel­mä­matkoihin, jotka tehdään 1.3.2024 – 31.5.2025 välisenä aikana. Apurahoja voi hakea 29.2.2024 asti.

75 vuotta syöpä­tutkimuksen ja sairas­tuneiden puolella

Syöpäsäätiö viettää tänä vuonna 75-vuotista juhlavuottaan. Vuonna 1948 syöpä oli sairaus, johon suurin osa menehtyi. Tällä hetkellä kaksi kolmesta sairastuneesta paranee. Mitä näiden vuosikymmenten aikana on tapahtunut? Ota siitä selvää nyt.

Neuvontapuhelin sairastuneiden ja läheisten tukena

Syöpäsäätiö turvaa lahjoitusvaroilla syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa neuvontapalvelua. Maksuton neuvontapalvelu tarjoaa tukea ja keskusteluapua.

Tilaa uutiskirje

Koskettaako syöpä sinua? Uutiskirjeessämme pääset lukemaan koskettavia tarinoita elämästä syövän kanssa ja ajankohtaista tietoa syöpätutkimuksesta ja kampanjoistamme. Uutiskirje odottaa sinua sähköpostissasi 1-2 kertaa kuukaudessa.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.

Löydä oma tapasi auttaa

Tee kertalahjoitus

Pienillä teoilla on suuri merkitys. Tee kertalahjoitus suomalaiselle syöpätutkimukselle.

Kuukausilahjoittajana tuot toivoa

Mikään ei ole arvokkaampaa kuin elämä. Liity Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajaksi.

Perusta keräys tai tee tempaus

Haasta lähipiirisi mukaan kartuttamaan lahjoituspottia suomalaiselle syöpätutkimukselle!

Testamenttilahjoitukset ovat vahva perusta

Testamenttilahjoitus Syöpäsäätiölle on mittaamattoman arvokas perintö, jolla voit pelastaa ihmishenkiä.

Tilaa testamenttiopas

Kiitos syöpätutkimuksen, yhä useampi paranee. Mutta saavuttaaksemme uusia läpimurtoja, tarvitsemme sinua. Anna tutkimusmatkan jatkua ja tee testamenttilahjoitus.

Saat meiltä apua

Annamme mielellämme lisätietoa puhelimitse tai sovimme halutessasi kanssasi tapaamisen, jossa kerromme lähemmin testamentin laatimisesta.

Laadi testamentti verkossa

Laillisesti pitävän testamentin voit laatia helposti ja kustannustehokkaasti verkossa. Tarjoamme tämän mahdollisuuden yhteistyössa riippumattoman lakiasiaintoimiston Laillin kanssa.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksittäinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. Donationerna stöder också cancerpatienter och deras anhöriga, så att ingen i Finland längre ska behöva dö i cancer. Tillsammans med Finlands Cancerföreningar och Finlands Cancerregister bildar Cancerstiftelsen Cancerorganisationerna.