Avullasi läpi harmaan kiven

Tutkimus

Joka vuosi yli sata tutkijaa tai tutkimusryhmää työskentelee Syöpäsäätiön tuella löytääkseen uusia ratkaisuja syövän diagnostiikkaan, ehkäisyyn ja hoitoon.

Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa.

Syöpäsäätiö tukee lahjoitusvaroista syöpätutkimusta yli 8 miljoonalla eurolla vuosittain. Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa.

Tutkimusta tuetaan suoraan tutkijoille ja tutkimusryhmille myönnettävinä apurahoina sekä muun muassa tukena Suomen Syöpärekisterille ja yhteispohjoismaisille tutkimushankkeille. Vuonna 2020 apurahoja myönnettiin 6,5 miljoonaa euroa. Vuoden 2020 myönnetyt apurahat.

Vuoden 2021 apurahahaku on avattu

Syöpäsäätiö panostaa tänä vuonna erityisen voimakkaasti kliiniseen syöpätutkimukseen. Syöpäsäätiö pyrkii näillä toimenpiteillä vahvistamaan kliinisen syöpätutkimuksen toimintamahdollisuuksia Suomessa. Kaikki apurahat ovat lahjoitusten mahdollistamia.

Toivoa ja suuria odotuksia – Suomen uudet syöpätilastot julki

Tuorein Syöpärekisterin tilastoraportti Suomen syöpätilanteesta on nyt julki. Tänä keväänä se on päivitetty vuoden 2019 luvuilla ja kulkee siksi nimellä Syöpä 2019.

Ajankohtaista eturauhassyövästä

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa ja se todetaan vuosittain noin 5 000 miehellä. Lue ajankohtaisia tutkimusuutisia eturauhassyövästä.

Syöpäsäätiön palkinto työstä miesten terveyden hyväksi

Pofessori Teuvo Tammela sai merkittävän tunnustuksen 40-vuotisesta urastaan eturauhassyövän tutkijana ja hoidon kehittäjänä.

Ajankohtaisia tutkimusuutisia

Euroopanlaajuisesta tutkimuksesta apua munasarjasyöpään

Syöpäsäätiön tukema munasarjasyövän tutkimushanke sai merkittävän lisärahoituksen EU:lta. Munasarjasyöpään menehtyy yli 40 000 eurooppalaista naista vuosittain. Lue lisää

Uusi tutkimuslöytö selittää rintasyövän leviämistä aivoissa ja vastustuskykyä syöpälääkkeille

Professori Johanna Ivaskan tutkimusryhmä on löytänyt mekanismin, joka tekee rintasyövän vastustuskykyiseksi Herceptin-syöpähoidolle ja lisää etäpesäkkeiden kasvua aivoissa. Tutkimus on saanut Syöpäsäätiöltä suurapurahan Roosa nauha -varoista. Lue lisää

Tutkimustulos: Lapsena sairastettu syöpä ei lisää raskaudenkeskeytyksiä

Lapsena syövän sairastaneilla naisilla on muita naisia pienempi todennäköisyys tulla raskaaksi, mutta raskauden alettua he eivät päädy aborttiin useammin kuin muutkaan. Lue lisää

Suolistosyöpää seulomalla kaikki voittavat

Suolistosyövän seulonnan merkittävin hyöty sairastuneelle on se, että syöpä löydetään varhaisemmin. Sairastunut voi palata työhönsä ja hänellä on enemmän terveitä elinvuosia edessään. Lue lisää

Turun yliopiston syöpätutkimus eteni merkittävästi kohti uutta syöpähoitoa

Turun yliopiston sopimus kansainvälisen lääkeyhtiön kanssa edistää uudenlaisten syöpälääkkeiden kehittämistä. Sopimus koskee Jukka Westermarckin tutkimaa CIP2A-proteiinin toimintaa, josta aiheutuu pahanlaatuista kasvua useissa syövissä. Lue lisää

Uusia keinoja syövän immunologisten hoitojen kehittämiseen

Professori Satu Mustjoen tutkimusryhmä on löytänyt lääkeaineen, jonka avulla voidaan kehittää immunologista syöpähoitoa, CAR-T-hoitoa, entistä tehokkaammaksi. Syöpäsäätiö on mukana rahoittamassa lupaavaa tutkimusta. Lue lisää

Tekoäly on mullistanut syöpätutkimuksen

Tulevaisuuden hoito ottaa ensiaskeleitaan nyt. Verikoe voi riittää antamaan tietoa syövästä DNA:n tarkkuudella ja ohjata oikeaan hoitoon. Syöpätutkija Sampsa Hautaniemi tutkii tekoälyn avulla munasarjasyöpää. Tekoäly voi auttaa kohdentamaan potilaalle oikeaa täsmähoitoa. Lue lisää

Uuden kolmen lääkkeen yhdistelmähoidon toivotaan tehoavan rintasyöpään

Hyviä uutisia Syöpäsäätiön rahoittamalta Juha Klefströmin tutkimusryhmältä: Ryhmän kehittämä uusi rintasyövän hoitomuoto on nyt valmis vietäväksi potilastutkimuksiin.
Lue lisää

Syöpätutkimuksella parempaa elämää suomalaisille

Syöpäsäätiö on tehnyt määrätietoisesti töitä syöpätutkimuksen ja parempien hoitojen puolesta yli 70 vuoden ajan.  Työ on tuottanut tuloksia ja läpimurtoja, joiden ansiosta yhä useampi elämä saa jatkua.

Syöpärekisteri saa Syöpäsäätiöltä tukea

Suomen Syöpärekisterissä ylläpidetään rekisteriä kaikista Suomen syöpätapauksista ja ohjataan valtakunnallisten syöpäseulontojen toteuttamista. Rekisterissä tehdään myös tilastollista väestötason syöpätutkimusta. Syöpäsäätiö tukee merkittävällä avustuksella Syöpärekisterin toimintaa vuosittain.

Millaista syöpätutkimusta tuemme?

Syöpäsäätiö tukee syöpätutkimusta vuosittain lähes 9 miljoonalla eurolla. Suurin osa lahjoitusvaroista ohjautuu suoraan tutkijoille apurahoina. Tukea saa syövän perustutkimus, potilaisiin kohdistuva kliininen tutkimus ja tilastollinen väestötasolla syöpää tarkasteleva tutkimus.

Toimi syöpätutkimuksen hyväksi.

Tee lahjoitus syöpätutkimuksen hyväksi. Säännöllinen tukesi on paras lahja sairastuneille, sillä avullasi maamme syöpätutkijat etsivät ratkaisuja syövän voittamiseksi. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää menehtyä syöpään.