Tutkijalle

Suurapurahojen ja tutkimusapurahojen sekä väitöskirja-apurahojen haku on päättynyt tältä vuodelta. Haku aukeaa jälleen 2023.

Syöpäsäätiön apurahat tutkijoille

Syöpäsäätiön apurahat ovat haettavissa vuosittain. Haettavana ovat suurapurahat, tutkimusapurahat, väitöskirja-apurahat ja matka-apurahat. Apurahahaku aukeaa jälleen 2023.

Suurapurahat eturauhassyövän, imukudossyöpien ja verisyöpien tutkimukseen

Syöpäsäätiö on jakanut tänä vuonna apurahoina yli 7 miljoonaa euroa syöpätutkimukseen. Suurimmat apurahat myönnettiin tutkimushankkeisiin, joiden kohteena ovat eturauhassyöpä, akuutti leukemia ja B-solulymfooma.

Suomen Akatemia on aloittanut hankkeen nuoren tutkijan rahoituksen uudistamiseksi

Suomen Akatemia on aloittanut selvityshankkeen nuoren tutkijasukupolven rahoitusmuotojen uudistamiseksi. Tavoitteena on selvittää, minkälainen rahoitusmuoto tai -malli palvelisi parhaiten nuoren tutkijasukupolven tutkimustyötä ja uraa.

Ohjeita apurahan saajille

Syöpäsäätiön ohjeet apurahan saaajille apurahojen maksamiseen, eri imoitusten tekemiseen ja raportointiin liittyen.

Uusi kohde tutkimusrahoituksessa

Vuoden 2021 apurahahaun erityispiirteenä on kliinisen eli potilaaseen kohdistuvan syöpätutkimuksen erityinen tukeminen. Yksi rahoitustarpeen esille tuojista on Kliinisen arviointilautakunnan puheenjohtaja, neurokirurgian professori Juha E Jääskeläinen KYS Neurokeskuksesta.

Apurahaprosessi

Miten ja millä perusteella Syöpäsäätiön tutkimusrahoitusta jaetaan? Apurahoja tutkimukseen ja tieteelliseen toimintaan jaetaan vuosittain keväällä (matka-apurahat) ja syksyllä (tutkimusapurahat ja väitöskirja-apurahat).