Syöpätutkimuksella parempaa elämää suomalaisille

Täältä löydät tietoa tutkimuksen edistysaskeleista ja saavutetuista tuloksista.

Miksi tutkimusta tarvitaan?

Suomessa syöpään sairastuu jo joka kolmas elämänsä aikana. Syöpä koskettaa paitsi sairastuneita, myös heidän läheisiään. Ainoastaan syöpätutkimuksen ja -hoitojen kehittymisen avulla syöpä voidaan voittaa.

Lasten syöpien tutkimus

Lasten syövät ovat harvinaisia ja poikkeavat aikuisten syövistä paremman ennusteensa ja alkuperänsä osalta. Syöpäsäätiö tukee aktiivisesti lasten syöpiin kohdistuvaa tutkimusta, jotta mahdollisimman moni sairastunut lapsi voidaan pelastaa.

Naisten syöpien tutkimus

Naisten syöpiä ovat kohdunkaulan ja -runko-osan sekä munasarjojen syövät. Myös rintasyöpä lasketaan usein naisten syöpiin kuuluvaksi. Naisten syöpiin liittyvät hankkeet muodostavat n. 20 % kaikesta Syöpäsäätiön tukemasta tutkimuksesta.

Miesten syöpien tutkimus

Miesten syöpiä ovat kivessyöpä ja eturauhasen syöpä. Miesten syöpiin liittyvät hankkeet muodostavat n. 15 % kaikesta Syöpäsäätiön tukemasta tutkimuksesta.

Huonoennusteisten syöpien tutkimus

Kaikissa syöpätyypeissä osa kasvaimista on huonoennusteisia, mutta tietyt syövät ovat erityisen laajasti huonoennusteisia. Näissä syövissä hoitojen täydellinen onnistuminen on harvinaista ja aktiivista tutkimusta tarvitaan tilanteen parantamiseksi.

Syöpätutkimuksella parempaa elämää suomalaisille

Sairastuneille on tarjolla yhä tehokkaampia lääkehoitoja syöpään. Työmme on tuottanut tuloksia ja läpimurtoja, joiden ansiosta yhä useampi elämä saa jatkua.

Tutkimus on hoitojen perusta

Kaikki lähtee tutkimuksesta. Syöpäsäätiön hallituksen puheenjohtajan, akateemikko Sirpa Jalkasen mukaan syöpää hoidetaan vain niillä keinoilla, jotka perustuvat tutkimukseen.

Tuellasi on suuri merkitys

Syöpäsäätiö tukee lahjoitusvaroilla syöpätutkimusta ja syövän ehkäisyä sekä turvaa sairastuneille tukipalveluita. Lahjoitusvarat mahdollistavat näiden tehtävien toteutumisen.

Tilaa sähköinen uutiskirjeemme

Pääset lukemaan koskettavia tarinoita elämästä syövän keskellä ja viimeisimpiä tutkimusuutisia. Saat tietoa Syöpäsäätiön toiminnasta, kampanjoistamme ja eri tavoista tukea työtämme, saavutuksistamme sekä lahjoitusvarojen käytöstä.