Syöpäsäätiö miesten asialla, tule mukaan

Tue eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimusta.

Niin arvokas on elämä

Suomalaisin lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö tukee syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä rahoittaa syöpätutkimusta, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi menehtyä syöpään. Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija Suomessa.

Puhdas sattuma paljasti kivessyövän

Viime kesä ei mennyt kuten Elias oli olettanut. Kauan odotettu lomamatka ei toteutunut, sillä tieto kivessyövästä muutti suunnitelmat. Niin hän jätti rinkan pakkaamatta ja valmistautui kesähelteiden keskellä syöpäleikkaukseen.

Tiesitkö tämän miesten syövistä?

Eturauhassyöpä on Suomessa yleisin miehillä todettu syöpä. Maassamme todetaan vuosittain noin 5 200 uutta eturauhassyöpätapausta. Eturauhassyöpä on nykyään yleisempi kuin rintasyöpä. Kivessyöpä taas on nuorten miesten yleisin syöpä.

Miesten syöpien tutkimusta rahoitettu vuosikymmeniä

Syöpäsäätiö on rahoittanut miesten syöpien tutkimusta jo 70 vuotta. Säätiö jakoi ensimmäiset apurahansa vuonna 1950 ja kolme vuotta myöhemmin rahoitettiin ensimmäinen hanke, joka liittyi eturauhassyöpään.

#Munien puolesta

Black Horse Munien puolesta -kampanja taistelee miesten kivessyöpää vastaan. Jokaisesta myydystä kampanjan bokserisetistä lahjoitetaan osa Syöpäsäätiölle miesten syöpien tutkimukseen. Osallistu arvontaan, voit voittaa vuoden bokserit

Kokemuksia elämästä syövän keskellä ja tutkimusuutisia

Jan Stenfors: ”Elämässä on käynyt tosi hyvä mäihä”

Kun Hanoi Rocks -legenda näppäilee lempikitaraansa, muu maailma unohtuu. Kitaran soittaminen antaa voimia syöpähoitojen keskellä uutta musiikkia julkaisevalle artistille. Elämä on hyvää ja täynnä unelmia, vaikka syövän osalta tuli ensimmäisinä kuukausina vain huonoja uutisia. Lue lisää

Marko Yrttimaa: ”Kovia juttuja, joista selvitään”

Sanotaan, että elämä menee seitsemän vuoden sykleissä, ja minun kohdallani tämä pitää päivälleen paikkansa. Lue lisää

Erik Eerola sairastui kivessyöpään 17 -vuotiaana

Erik Eerola kuuli 17-vuotiaana sairastavansa kivessyöpää, eikä uskonut sen olevan mahdollista. Lue lisää

Syöpätutkija Antti Rannikko on katsonut huonoennusteisia syöpiä läheltä

Kun dramaattinen kokemus leikkaussalissa pysäytti Antti Rannikon ensimmäisenä opiskeluvuonna, hän päätti tehdä osansa syövän voittamiseksi. Nyt Rannikko on HUSin urologian osastonylilääkäri ja lisäksi Helsingin yliopiston urologian professori, kuten isänsä aikoinaan. Molemmat alansa syöpätutkimuksen uranuurtajia. Lue lisää

Myönnetyt apurahat 2021: Anssi Auvisen tutkimusryhmä tutkii eturauhassyöpää

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Se on myös sairaus, jonka ylidiagnosointi aiheuttaa merkittävää haittaa elämänlaatuun. Uuden tutkimuksen tavoitteena on kehittää seulontamenetelmä, joka paljastaa vain taudin vaaralliset, hoitoa vaativat muodot. Lue lisää

Myönnetyt apurahat 2021: Matti Nykterin tutkimusryhmä tutkii eturauhassyöpää

Eturauhassyöpä on länsimaissa miesten yleisin syöpä ja joka vuosi Suomessa noin 5000 miestä saa eturauhassyöpädiagnoosin. Useimmiten syöpä on hoidettavissa, mutta osa kasvaimista kehittyy kuolemaan johtavaksi. Syövän molekulaarisia mekanismeja selvittämällä voidaan avata uusia mahdollisuuksia hoitojen ja diagnostiikan kehittämiseksi. Lue lisää

Tilaa uutiskirje

Koskettaako syöpä sinua? Uutiskirjeessämme pääset lukemaan koskettavia tarinoita elämästä syövän kanssa ja ajankohtaista tietoa syöpätutkimuksesta ja kampanjoistamme. Uutiskirje odottaa sinua sähköpostissasi 1-2 kertaa kuukaudessa.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.

Kiitos lahjoituksesta

Syöpälääkkeiden kustannusten nousu nostaa syövänhoidon hintaa

Syövän hoidon lääkekustannukset ovat kasvaneet Suomessa voimakkaasti viime vuosina. Lue lisää

Neuvontapuhelin sairastuneiden ja läheisten tukena

Syöpäsäätiö turvaa lahjoitusvaroilla syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavaa neuvontapalvelua. Maksuton neuvontapalvelu tarjoaa tukea ja keskusteluapua. Lue lisää

Valitse oma tapasi auttaa

Lahjoita nyt

Pienillä teoilla on suuri merkitys. Tee kertalahjoitus syöpätutkimukselle.

Liity kuukausilahjoittajaksi

Mikään ei ole arvokkaampaa kuin elämä. Liity Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajaksi.

Perusta keräys

Haasta lähipiirisi mukaan kartuttamaan lahjoituspottia sinulle tärkeään kohteeseen!

Tilaa testamenttiopas

Kiitos syöpätutkimuksen, yhä useampi paranee. Mutta saavuttaaksemme uusia läpimurtoja, tarvitsemme sinua. Anna tutkimusmatkan jatkua ja tee testamenttilahjoitus.

Saat meiltä apua

Annamme mielellämme lisätietoa puhelimitse tai sovimme halutessasi kanssasi tapaamisen, jossa kerromme lähemmin testamentin laatimisesta.

Usein kysyttyä testamenteistä

Täältä löydät yleisimpiä kysymyksia ja vastauksia liittyen testamentteihin.

Työtä, joka koskettaa jokaista suomalaista

Syöpäsäätiön vastuullisuus

Vastuullisuus tarkoittaa meille terveyden edistämistä kestävällä tavalla ja varainhankinnan läpinäkyvyyttä.

Suomalaiset pitävät syöpätutkimuksen tukemista tärkeänä.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys on tutkimuksen mukaan suomalaisten kaikkein mieluisin lahjoituskohde.

Syöpärekisteri julkaisi vuoden 2020 syöpätilaston

Syöpärekisterin vuosittain kokoamilla tilastoilla seurataan syöpätaakan kehittymistä.

Millaista tutkimusta rahoitamme?

Syöpäsäätiö ei ohjaa rahoitusta minkään tietyn syöpätyypin tutkimukseen. Tutkimusaiheen valitsee tutkija ja laatu ratkaisee, tuleeko rahoitusta.

Mihin varat käytetään?

Jokainen elämä on mittaamattoman arvokas. Syöpäsäätiölle tehdyt lahjoitukset ohjataan syöpätutkimukseen ja sairastuneiden neuvontapalveluiden turvaamiseen.

Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä. Tavoitteenamme on turvata kaikille hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta.  Syöpäjärjestöillä tarkoitetaan Suomen Syöpäyhdistyksen, Suomen Syöpärekisterin ja Syöpäsäätiön muodostamaa kokonaisuutta.