Juhlatoimikunta toimii syöpätutkimuksen hyväksi

Syöpäsäätiön juhlatoimikunta on järjestänyt jo lähes 25 vuoden ajan, vuodesta 1998, monipuolisia tapahtumia, joiden tuotot ohjataan suoraan suomalaiselle syöpätutkimukselle. Vuosien aikana juhlatoimikunta on kerännyt varoja tutkimukselle jo yli 2,5 miljoonaa euroa.

Juhlatoimikunta järjestää vuosittain useita hyväntekeväisyystapahtumia, kuten TiedeGaalan, Afternoon Tea -tapahtuman sekä kesäisen Golf-tapahtuman. Juhlatoimikunta on Syöpäsäätiön ainoa vapaaehtoistoimikunta.

Juhlatoimikunnalla on Syöpäsäätiössä oma rahasto, josta on jaettu merkittäviä apurahoja vuosien aikana. Rahastosta on jaettu apurahoja mm. rintasyövän, eturauhassyövän sekä geenitutkimuksen ja suolistosyövän tutkimustyöhön. Syöpäsäätiön apurahalautakunta valitsee tutkijaryhmät, joille apuraha myönnetään.

Toimikunnan tavoitteet

Juhlatoimikunnan työn tavoitteena on suomalaisen syöpätutkimuksen tukeminen, rahoituksen lisääminen, tietoisuuden lisääminen sekä tutkimusvarojen ja tutkijoiden aseman turvaaminen tulevaisuudessa.

– Moni tutkija, apurahan saaja, työskentelee ainoastaan apurahansa turvin. Suomalainen syöpätutkimus on huippuluokkaa, ja jotta saamme osaamisen myös pysymään Suomessa, tarvitaan jatkuvaa, pitkäkestoista rahoitusta kotimaiseen tutkimukseen, toimikunnan puheenjohtaja Rina Blomqvist sanoo.

Juhlatoimikunnan jäsenet ovat eri alojen vaikuttajia

Juhlatoimikunnan jäseninä toimii yli kymmenen vaikuttajaa, jotka ovat valinneet syöpätutkimuksen oman vapaaehtoistyönsä kohteeksi. Jäsenet ovat eri alojen vaikuttajia, joista jokaisen työpanos on erittäin tärkeä, jotta asetetut keräystavoitteet saavutetaan.

Juhlatoimikunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja on kauppaneuvos Satu Tiivola. Kunniajäseninä ovat valtioneuvos Riitta Uosukainen, lääkintöneuvos Liisa Elovainio, professori Sirpa Asko-Seljavaara sekä Leena Alahuhta ja Pirkko Söderman.

Varsinaisessa toimikunnassa puheenjohtajana toimii Rina Blomqvist ja sihteerinä Sari Lönnqvist. Muut jäsenet ovat: Maria Aminoff-Backlund, Jaana Hiidenheimo, Erja Häkkinen, Marja Jokelainen, Klara Kivilahti, Vanessa Kurri, Maija Kuusi, Tiina Lencioni, Jaana Palomäki, Sari Puttonen ja Johanna Radeborn.

-Jäseniä yhdistää kutsumus olla mukana vapaaehtoistyössä tekemässä hyvää ja auttamassa. Uskomme, että ihmisillä on voimakas halu auttaa. Auttamalla muita saa myös itselleen hyvän mielen. Monet lähtevät toimintaamme mukaan siksi, että lähipiirissä joku läheinen ihminen on sairastunut syöpään. Olen onnellinen siitä, että meillä on aivan mahtava tiimi ja ilolla saavutamme yhdessä tärkeät tavoitteemme, toimikunnan puheenjohtaja Rina Blomqvist sanoo.

-Suomalainen syöpätutkimus tarvitsee kipeästi rahoitusta. Koska 2010-luvulla valtion tuki kääntyi laskuun, vapaaehtoistyö ja yksityinen rahoitus on erittäin merkityksellisessä roolissa. Lämmin kiitos kaikille lahjoittajille ja tukijoille, niin yksityisille ihmisille kuin yrityksille ja yhteistyökumppaneille. Suurella kiitollisuudella vastaanotamme lahjoituksia, Blomqvist painottaa.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin

Vuosittain järjestetään muutama hyväntekeväisyystapahtuma. Päivitämme tietoja sivustolle ja some-kanaviin sitä mukaa, kun aikataulut ja ohjelmat täsmentyvät.

Vuoden 2022 tapahtumat:

Ajankohtaista tietoa saat Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan Facebook– ja Instagram-sivuilta. Klikkaa, tykkää ja ota seurantaan. Näin varmistat, että olet mukana tekemässä hyvää.

Juhlatoimikunnan rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden. Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.

”Syöpätutkimus on tärkein lahjoituskohde”

Syntymäpäiväänsä 1.9. viettävä kauppaneuvos Satu Tiivola on Syöpäsäätiön pitkäaikaisia tukijoita. Läheisten menettäminen syövälle motivoi lahjoittamaan.

Rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.

Tee lahjoitus Juhlatoimikunnan rahastoon. Rahaston varat ohjataan suoraan syöpätutkimukseen.

Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.