Syöpäsäätiön juhlatoimikunta: 25 vuotta syöpätutkimuksen puolesta

Syöpäsäätiön juhlatoimikunta on vuodesta 1998 lähtien järjestänyt monipuolisia tapahtumia, joiden tuotot ohjataan suoraan suomalaiselle syöpätutkimukselle. Vuosien aikana juhlatoimikunta on kerännyt varoja tutkimukselle jo 2,7 miljoonaa euroa.

Juhlatoimikunta järjestää vuosittain useita hyväntekeväisyystapahtumia, kuten Tiedegaalan, Afternoon Tea -tapahtuman sekä kesäisen Golf-tapahtuman. Juhlatoimikunta on Syöpäsäätiön ainoa vapaaehtoistoimikunta.

Juhlatoimikunnalla on Syöpäsäätiössä nimeään kantava rahasto, josta on jaettu merkittäviä apurahoja mm. rintasyövän, eturauhassyövän sekä geenitutkimuksen ja suolistosyövän tutkimustyöhön. Syöpäsäätiön apurahalautakunta valitsee tutkijaryhmät, joille apuraha myönnetään.

Tavoitteena Syöpätutkimuksen tukeminen

Juhlatoimikunnan työn tavoitteena on suomalaisen syöpätutkimuksen tukeminen lisäämällä tietoisuutta sekä turvaamalla tutkimusvarojen ja tutkijoiden asemaa tulevaisuudessa.

– Syövän tutkimuksella on Suomessa pitkät perinteet ja sen tukeminen on vuosien varrella ollut merkittävässä roolissa uusien hoitomuotojen löytämisessä. Syöpäsäätiö on ollut jo 75 vuoden ajan keskeisen tärkeä syöpätutkimuksen rahoittaja. Juhlatoimikunnalla on ollut ilo olla mukana tukemassa tätä toimintaa jo 25 vuotta, kertoo Juhlatoimikunnan tuore puheenjohtaja Erja Häkkinen, jo kahdeksas tehtävässä.

Vuosi 2023 on moninkertainen juhlavuosi, sillä Syöpäsäätiö täyttää 75 vuotta ja kaikkien suomalaisten tunnistama Roosa nauha -keräys 20 vuotta.

– Sinnikkään tutkimustyön ja parempien hoitomuotojen ansiosta sairaudesta toivutaan yhä paremmin takaisin elämään. Se ajatus kannustaa meitä kaikkia sitoutumaan toimimaan varainkeruun puolesta vieläkin vahvemmin, jatkaa Häkkinen.

Jäsenet eri alojen vaikuttajia

Juhlatoimikunnan jäseninä toimii vaikuttajia, jotka ovat valinneet syöpätutkimuksen tukemisen oman vapaaehtoistyönsä kohteeksi. Jäsenet edustavat laajasti eri aloja ja elämänkokemuksia. Kaikkia yhdistää tahto tukea syöpätutkimusta ja siten parempien hoitomuotojen kehittäminen.

Juhlatoimikunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja on kauppaneuvos Satu Tiivola. Kunniajäseninä ovat valtioneuvos Riitta Uosukainen, lääkintöneuvos Liisa Elovainio, professori Sirpa Asko-Seljavaara sekä Leena Alahuhta ja Pirkko Söderman.

Nykyisessä Juhlatoimikunnassa puheenjohtajana toimii Erja Häkkinen ja varapuheenjohtajina Klara Kivilahti ja Jaana Palomäki, markkinoinnista ja viestinnästä vastaa Berit Virtanen-Thewlis. Muut jäsenet: Pia Fazer, Karina Kivilahti, Kaj Kunnas, Tiina Lencioni, Sari Lönnqvist, Ilkka Vainio.

Ylärivi (vas.): Erja Häkkinen (pj), Kaj Kunnas, Klara Kivilahti, Sari Lönnqvist, Tiina Lencioni, Ilkka Vainio Alarivi (vas.): Jaana Palomäki, Karina Kivilahti, Pia Fazer, Berit Virtanen-Thewlis

Tervetuloa tapahtumiin!

Juhlatoimikunta järjestää vuosittain erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia. Lisätietoa löytyy Syöpäsäätiön sivustolta syopasaatio.fi ja Juhlatoimikunnan some-kanavista (Facebook Instagram LinkedIn).

Vuoden 2023 tapahtumat:

  • Elämän ja toivon hyväntekeväisyyskonsertti 10.10. klo 19-20.30, Johanneksen kirkko, Helsinki.
    Elämänmakuinen musiikillinen elämys Juha ja Ilkka Vainion musiikin merkeissä suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi.
    Lipunmyynti ovella klo 18 alkaen tai ennakkoon https://tapahtumat.syopasaatio.fi/jtk_25_juhlakonsertti
  • Tiedegaala 18.11. klo 18-00, Ravintola Pörssi, Helsinki.
    Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan 25-vuotisjuhlavuosi huipentuu lauantaina 18.11. Tiedegaalaan, jossa kuullaan mm. futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä Perttu Pölöstä, sekä Juhlatoimikunnan perustajia ja nykyisiä toimijoita. Illallinen nautitaan hyvän musiikin kera, ja siitä päästään nauttimaan myös tanssin merkeissä. Lipunmyynti avautuu pian.

Juhlatoimikunnan rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden. Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.

”Syöpätutkimus on tärkein lahjoituskohde”

Juhlatoimikunnan ensimmäinen puheenjohtaja kauppaneuvos Satu Tiivola on Syöpäsäätiön pitkäaikaisia tukijoita. Läheisten menettäminen syövälle motivoi lahjoittamaan.

Rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.

Tee lahjoitus Juhlatoimikunnan rahastoon. Rahaston varat ohjataan suoraan syöpätutkimukseen.

Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.

Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija Suomessa. Lahjoitusvaroilla tuetaan myös syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään, jotta kenenkään ei enää tarvitsisi menehtyä Suomessa syöpään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen syöpäyhdistysten sekä Suomen syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.