Syöpäsäätiön juhlatoimikunta: 25 vuotta syöpätutkimuksen puolesta

Syöpäsäätiön juhlatoimikunta on vuodesta 1998 lähtien järjestänyt monipuolisia tapahtumia, joiden tuotot ohjataan suoraan suomalaiselle syöpätutkimukselle. Vuosien aikana juhlatoimikunta on kerännyt varoja tutkimukselle jo 2,7 miljoonaa euroa.

Juhlatoimikunta järjestää vuosittain useita hyväntekeväisyystapahtumia, kuten keväällä Afternoon Tea -tapahtuman muotinäytöksineen, kesäisen Golf-tapahtuman ja syksyllä konsertin. Juhlatoimikunta on Syöpäsäätiön ainoa vapaaehtoistoimikunta.

Juhlatoimikunnalla on Syöpäsäätiössä nimeään kantava rahasto, josta on jaettu merkittäviä apurahoja mm. rintasyövän, eturauhassyövän sekä geenitutkimuksen ja suolistosyövän tutkimustyöhön. Syöpäsäätiön apurahalautakunta valitsee tutkijaryhmät, joille apuraha myönnetään.

Tavoitteena Syöpätutkimuksen tukeminen

Juhlatoimikunnan työn tavoitteena on suomalaisen syöpätutkimuksen tukeminen lisäämällä tietoisuutta sekä turvaamalla tutkimusvarojen ja tutkijoiden asemaa tulevaisuudessa.

Juhlatoimikunnan uutena puheenjohtajana aloitti tammikuussa 2024 muusikko ja yrittäjä Jussi Vuori, paremmin suurelle yleisölle tuttu taiteilijanimellä Jussi69. Hän haluaa tuoda varainkeruuseen uusia tuulia.

– Meillä on upea toimikunta täynnä kyvykkäitä, lahjakkaita, ja ennenkaikkea laajalti verkostoituneita jäseniä. Tulemme tekemään uudenlaisia tapahtumia, joihin saamme toivottavasti uusiakin osanottajia, niin yksityisiä henkilöitä kuin yrityksiäkin.

Syöpä on koskettanut myös uuden puheenjohtajan elämää läheltä.
– Rakas äitini menehtyi syöpään vuonna 2006 pitkään sairastettuaan, ja ikävöin häntä yhä päivittäin. Tauti koskettaa meitä kaikkia ja siksi on tärkeää jatkaa tutkimusta ja hoitomuotojen kehittämistä taudin ymmärtämiseksi, pohtii Vuori.

Jäsenet eri alojen vaikuttajia

Juhlatoimikunnan jäseninä toimii vaikuttajia, jotka ovat valinneet syöpätutkimuksen tukemisen oman vapaaehtoistyönsä kohteeksi. Jäsenet edustavat laajasti eri aloja ja elämänkokemuksia. Kaikkia yhdistää tahto tukea syöpätutkimusta ja siten parempien hoitomuotojen kehittäminen.

Juhlatoimikunnan perustajana ja kunniapuheenjohtajana toimi kauppaneuvos Satu Tiivola. Kunniajäseninä ovat valtioneuvos Riitta Uosukainen, lääkintöneuvos Liisa Elovainio, professori Sirpa Asko-Seljavaara sekä Leena Alahuhta ja Pirkko Söderman.

Nykyisessä Juhlatoimikunnassa puheenjohtajana toimii Jussi Vuori ja varapuheenjohtajina Klara Kivilahti ja Jaana Palomäki. Muut jäsenet: Pia Fazer, Karina Kivilahti, Kaj Kunnas, Tiina Lencioni ja Berit Virtanen-Thewlis (viestintä).

Tervetuloa tapahtumiin!

Juhlatoimikunta järjestää vuosittain erilaisia hyväntekeväisyystapahtumia. Lisätietoa löytyy Syöpäsäätiön sivustolta syopasaatio.fi ja Juhlatoimikunnan some-kanavista (Facebook Instagram LinkedIn).

Vuoden 2024 tapahtumat:

Afternoon Tea 24.4. Ritarihuoneella

Syöpäsäätiön juhlatoimikunta järjestää jälleen ainutlaatuisen Afternoon Tea -hyväntekeväisyystapahtuman muotinäytöksineen klassisen englantilaisen teetuokion merkeissä. Tervetuloa nauttimaan kevään tulosta, hyvästä seurasta ja historiallisen Ritarihuoneen upeasta tunnelmasta sekä samalla tukemaan elintärkeää kotimaista syöpätutkimusta!

Hanki nyt oma lippusi tapahtuman verkkokaupasta .

Jos et pääse osallistumaan tapahtumiin, voit tukea syöpätutkimusta lahjoittamalla.

Juhlatoimikunnan rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.
Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.

”Syöpätutkimus on tärkein lahjoituskohde”

Juhlatoimikunnan ensimmäinen puheenjohtaja kauppaneuvos Satu Tiivola oli Syöpäsäätiön pitkäaikainen tukija. Läheisten menettäminen syövälle motivoi lahjoittamaan.

Rahastoon voi lahjoittaa ympäri vuoden.

Tee lahjoitus Juhlatoimikunnan rahastoon. Rahaston varat ohjataan suoraan syöpätutkimukseen.

Maksu tilisiirtona Syöpäsäätiön lahjoitustilille FI20 2344 1800 0032 29, maksuviite 9577. Voit lahjoittaa myös Mobilepaylla: 19914.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksittäinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. Donationerna stöder också cancerpatienter och deras anhöriga, så att ingen i Finland längre ska behöva dö i cancer. Tillsammans med Finlands Cancerföreningar och Finlands Cancerregister bildar Cancerstiftelsen Cancerorganisationerna.