Tiedote

Syöpäsäätiön kevätkeräys turvaa immuunihoitojen kehitystyötä

Syöpäsäätiö haluaa kevätkeräyksellään varmistaa, että uusien ja lupaavien hoitomuotojen kehittäminen voi jatkua. Immuunihoidoilla on saatu merkittäviä tuloksia esimerkiksi levinneiden syöpien hoidossa, mutta murroksessa olevaan tutkimukseen on yhä panostettava.

Syöpäsäätiö kerää 22.2. alkaneessa kampanjassa varoja syöpätutkimukselle uusien hoitomuotojen turvaamiseksi.

Keräyksessä mukana oleva tutkijaprofessori Juha Klefström Helsingin yliopistosta on tutkinut lähes 20 vuotta elimistön oman immuunipuolustuksen merkitystä levinneen syövän hoidossa.  Syöpäsäätiö on ollut tutkimustyön pitkäaikainen ja merkittävä tukija.

”Meidän tulee selvittää, miksi osa potilaista hyötyy immuunihoidoista ja osa ei.”  – Juha Klefström

”Tutkimus on osoittanut, että viiden vuoden seuranta-ajan jälkeen osa immuunihoitoja saaneista potilaista on edelleen elossa, mitä ei muilla hoidolla saatu aikaan”, Klefström kertoo toivoa herättävistä tuloksista. ”Meidän tulee selvittää, miksi osa potilaista hyötyy immuunihoidoista ja osa ei, ja kenelle immuunihoidot tulee kohdentaa.” Juha Klefströmin mukaan immuunihoidoissa on saatu merkittäviä tuloksia. Lue lisää.

Levinneeseen melanoomaan sairastuneen Juho Juutilaisen elämä mullistui immuunihoitojen myötä. Omat hautajaisensa suunnitellut kirkkonummelainen yrittäjä pääsi mukaan kliiniseen lääketutkimukseen ja uuden lääkkeen vaste oli 100 prosenttia. Nyt hän on elossa ja terve.  Lue lisää Juhon haastattelusta.

Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller

”Kevätkeräyksellämme haluamme varmistaa, että lupaavien hoitojen kehittäminen ei jää kesken.”

”Nyt on ratkaisevan tärkeää panostaa tutkimukseen ja varmistaa parhaat mahdolliset hoitotulokset”, toteaa Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

Syöpäsäätiö on maamme merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija, joka toimii yksinomaan lahjoittajien varoin. Lahjoittajien avulla maamme syöpätutkijat jatkavat päivittäistä työtään syöpään sairastuneiden hyväksi.

Lisätietoja:

  • Jarmo Wahlfors, p. 050 410 1456
  • Sari Meller, p. 050 409 0550

Luitko jo?

Sairastuneen toivo on nyt uusissa immuunihoidoissa. Immuunihoidot voivat parantaa levinnyttä syöpää sairastavan ennustetta, sanoo Syöpäsäätiön pitkään rahoittama tutkija Juha Klefström. Lue haastattelu

Melanoomaan sairastuneen Juho Juutilaisen elämä mullistui immuunihoitojen myötä. Lue lisää.

Osallistu kevätkeräykseen ja tee kertalahjoitus tai

  • Lahjoita haluamasi summa MobilePaylla numeroon: 47770.
  • Lahjoita puhelinsoitolla 20 euroa: Soita numeroon: 0600 04499. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussasi.
  • Lahjoita tekstiviestillä 15 euroa: tekstaa TUEN numeroon 16499. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussasi.

Osallistu kevätkeräykseen

Varmista kanssamme, että lupaavien immunologisten hoitomuotojen kehittäminen ei jää kesken. Toimimme yksinomaan lahjoittajien varoin. Lahjoittajien avulla maamme syöpätutkijat jatkavat päivittäistä työtään syöpään sairastuneiden hyväksi.