Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat

Psykososiaalinen syöpätutkimus tutkii psyykkisiä ja sosiaalisia tekijöitä, jotka vaikuttavat esimerkiksi syövän syntyyn, vaaratekijöihin, toteamiseen sekä syövän eri vaiheisiin. Tutkimuksen kohteena voi olla myös sosiaalinen ympäristö kuten perhe ja työelämä.

”vanhojen sivujen sisältöä”

Syöpäsäätiö jakaa apurahoina vuosittain yli 5 miljoonaa euroa. Syöpäsäätiö ja sen rahastot jakavat apurahoja vuosittain yli sadalle tutkijalle tai tutkimusryhmälle.

Syöpäsäätiön juhlavuoden 2018 apurahat
Hakuaika on 1.6. – 24.8.2018. Hakuaika päättyy 24.8.2018 päivän päättyessä.
Hae juhlavuoden apurahaa(avautuu uudessa ikkunassa)

Keväällä jaetaan matka-apurahat. Syksyllä jaetaan suurapurahat, muut tutkimusryhmille tarkoitetut apurahat, väitöskirja-apurahat ja tuetaan psykososiaalisen syöpätutkimuksen hankkeita.

Hakuajat ovat vuosittain tutkimusapurahoille kesä-elokuussa ja matka-apurahoille helmikuussa.

Ohjeita apurahoja hakeville(avautuu uudessa ikkunassa)
Syöpäsäätiö jakaa apurahoja psykososiaaliseen syöpätutkimukseen. Apurahaa voidaan myöntää myös perusteellisen tutkimussuunnitelman valmisteluun.

Psykososiaalisen syöpätutkimuksen apurahat vuona 2017

Prof. Teuvo Tammela (Tampere) ja tutkimusryhmä, 150 000 €, Eturauhassyöpäpotilaan kokemus hoidon jälkeisestä elämänlaadusta: lomakeaineistoja ja haastatteluja hyödyntävä seurantatutkimus. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen kaksivuotinen apuraha.

FT, PsM Ulla-Sisko Lehto (Helsinki) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Valtakunnallinen kysely eturauhassyöpään sairastuneille miehille. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

FT Jouko Miettunen (Oulu) ja tutkimusryhmä, 30 000 €, Psykososiaalisten tekijöiden vaikutukset syöpien hoidossa. Psykososiaalisen syöpätutkimuksen yksivuotinen apuraha.

Yhteensä 3 apurahaa, 210 000 €

Ohjeita apurahoja hakevalle

Tutustu ohjeisiin

Apuraha-arkisto

Ota yhteyttä

[email protected]
050 405 8273

Tietoa henkilötietojen käsittelystä

Syöpäsäätiön tieteellisten apurahahakemusten ja myönnettyjen apurahojen käsittelyssä syntyy apurahahakemusten tietokanta -niminen henkilörekisteri. Ohessa on tietoa rekisterin henkilötietojen käsittelystä.