Ge livet i gåva.
Delta i Cancerstiftelsens julinsamling.
Så värdefullt är livet
Cancerstiftelsen som gör sitt arbete med hjälp av inhemska donationer finansierar cancerforskning och stöder de cancersjuka och deras närstående.
Arbete, som berör varje finländare
Beviljade forskningsstipedier 2024
Cancerstiftelsen delar i år ut en rekordstor stipendiesumma på drygt 7,7 miljoner euro för att stödja cancerforskning. Två forskningsprojekt får stiftelsens storstipendier.
Vilken typ av forskning finansierar vi?
Cancerstiftelsen riktar inte medel till forskning av någon specifik typ av cancer. Forskaren väljer forskningsämnet och kvaliteten av forskningen avgör om finansiering beviljas.
Hur används de donerade medlen?
Varje liv är omåttligt värdefullt. Donationer som görs till Cancerstiftelsen är riktade till cancerforskning och till att säkra rådgivningstjänster för patienter.
Cancerstiftelsens ansvar
För oss innebär ansvar att främja hälsa på ett hållbart sätt samt transparens i våra insamlingar.
Finländarna ser vikt i att stödja cancerforskning
Enligt en undersökning är Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet finländarnas favoritdestination för donationer.
Ge livet i gåva.
Med Cancerstiftelsens julinsamling stöder vi finländsk cancerforskning, så att allt fler cancerfall kan botas i framtiden.
Hjärncancern kom in i Olga Temonens liv: ”Det är ingen fara med mig”
Efter att Olga fick veta att hon hade cancer bröt hon inte ihop helt, utan började organisera saker och ting på ett rationellt sätt. Men när hennes närmaste visar hur mycket de älskar henne, blir hon väldigt rörd.
Omvälvande resultat med hjälp av donatorers stöd
Cancerforskaren och biträdande överläkaren Artturi Mäkinen arbetar med att forska i barnleukemi. Hans uppfattning är att framtiden är full av hopp.
Äntligen får Saaga vara frisk och njuta av julen
Saaga Niininen drabbades av leukemi då hon var två år gammal, men hennes behandlingar var effektiva och hon växte upp och blev en ivrig förstaklassist.
Rådgivningstjänsten erbjuder stöd för både cancerpatienter och deras anhöriga
Med hjälp av donationsmedlen upprätthåller Cancerstiftelsen avigftsfri och riksomfattande rådgivningstjänst, som erbjuder stöd och information till patienter och deras närstående.
Välj ditt sätt att hjälpa
Donera nu
Små gärningar har en stor betydelse. Gör en engångsdonation för den finska cancerforskningen.
Bli månadsdonator
Det värdefullaste är livet. Kom med som Cancerstiftelsens månadsdonator.
Grunda en insalming
Utamana dina vänner och din familj att delta och bidra till en gemensam insamlingspott.
Beställ testamentsguide
Tack vare cancerforskningen kan allt flera botas. Men för att nå nya genombrott behöver vi dig. Låt forskningsresan fortsätta och gör en testamentsdonation.
Du får hjälp av oss
Vi ger dig gärna mer information via telefon eller, om du önskar, kan vi arrangerar ett möte med dig där vi berätta mer om upprättande av testamente.
Vanliga frågor om testament
Här hittar du de vanligaste frågorna och svar angående testament.
Laura Annala: ”Varför får jag inte berätta att jag faktiskt är jätterädd?”
En hjärntumör utgjorde startskottet för en personlig revolution hos Laura. Då hon ville prata om sina värsta rädslor fick hon ett oförstående bemötande överallt.
Omvälvande resultat med hjälp av donatorers stöd
Toni Seppälä är en toppforskare som förra sommaren återvände hem från USA. Han för med sig ett viktigt budskap om att motverka olika typer av tarmcancer. Forskningens framtid i Finland gör Seppälä oroad.
Rasmus Kujala: ”På diskussionsforumet för unga änkor frågade jag om man faktiskt kan klara av detta”
En sällsynt form av cancer tog Rasmus fru ifrån honom för sju år sedan och lämnade honom ensam med två små barn och en enormt stor sorg. Hur kan man överleva en så förkrossande sorg?
Cancerstiftelsen är en del av Cancerorganisationerna. Vårt mål är att säkra ett gott liv för alla utan cancer och trots cancer. Med cancerorganisationer avses den enhet som bildas av Cancerstiftelsen, Cancerregistret och Cancerforganisationen.