Yleinen

Elämä on paras lahja – Syöpäsäätiön joulukeräys käynnistyi

Syöpäsäätiön joulukeräys käynnistyi teemalla Elämä on paras lahja. Keräykseen tehdyt lahjoitukset ohjataan sairastuneiden neuvontapalveluiden turvaamiseen ja kotimaiseen syöpätutkimukseen. Kukaan ei saisi jouluna jäädä sairauden kanssa yksin.

Perheen elämäntilanne voi muuttua nopeastikin vakavan sairauden yllättäessä. Perhejuhlaan valmistautumiseen ei jää voimavaroja. Tänä vuonna myös koronaepidemia vaikuttaa perheiden joulun viettoon. Syöpään sairastunut voi joutua viettämään joulua yksin.

Syöpäsäätiö tukee joulukeräysvaroilla sairastuneille ja heidän läheisilleen puhelimitse tarjottavaa keskusteluapua. Syöpään sairastuneilla yksinäisyyden ja turvattomuuden tunteet voivat joulun tienoilla korostua.

Korona, karanteeni ja joulu voi olla syöpään sairastuneelle vaikea yhtälö.  Neuvontapalvelumme koulutetut hoitajat ovat soiton päässä kuuntelemassa sairastuneiden ja heidän läheistensä huolia nyt poikkeusolojen aikana, kertoo neuvontapalveluiden päällikkö Taina Häkkinen.

Syöpäjärjestöjen neuvontapuhelin on auki arkipäivisin. Keskusteluapua tarjotaan jouluviikolla 21.-22.12. ja joulun jälkeen 28.-31.12. Neuvontapalvelun toiminta rahoitetaan kokonaan lahjoitusvaroista.

”Kukaan ei saisi jouluna jäädä sairauden kanssa yksin.” -Laura

Joulukeräyksellä tuetaan lisäksi kotimaista syöpätutkimusta. Syöpään sairastuneiden elämä on lääketieteellisen tutkimuksen edistymisen varassa.

­-Jokainen estetty syöpäkuolema on tutkimuksen ansiota. Vain tutkimuksen avulla kehitetään pelastavia hoitoja, muistuttaa Syöpäsäätiön tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors. Keräysvarat ohjataan parhaille syövän tutkimushankkeille Suomessa.

Jouluna moni ikävöi syöpään menehtyneitä läheisiään. Syöpäsäätiön joulukeräyksessä ovat mukana syöpätutkimukselle varoja keräävät, läheisensä menettäneet Lotta Hintsa ja Laura Rantakoivu. Etenkin ensimmäinen joulu läheisen kuoleman jälkeen voi olla vaikea. -En oikein tiedä, että miten tässä tulisi toimia. Olisipa joku ohjekirja siitä, miten kuuluu viettää ensimmäistä joulua leskenä, sanoo tänä kesänä aviomiehensä menettänyt Laura.

Lue lisää koskettavia juttuja elämästä ja jouluista syövän kanssa. Sairastuneena ja läheisenä.

Yrityslahjoituksista ja joulun materiaalipaketeista yrityksille löydät tietoa täältä. 

Median haastattelupyynnöt ja kampanjamateriaalit: Yhteyspäällikkö Kaija Laitinen puh. 044 218 4331, [email protected]

Elämä on paras lahja

Tule mukaan Syöpäsäätiön joulukeräykseen. Lahjoituksesi vie meitä kohti tulevaisuutta, jossa kenenkään ei tarvitse menettää rakkaintaan syövälle.