Uutinen

Syöpäsäätiön joulukeräyksen tulos ylitti odotukset

Joulukeräyksen tuotolla Syöpäsäätiö tukee taloudellisten vaikeuksien keskellä syöpää sairastavia ja heidän perheitään. Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoituksista kertyi yhteensä huikea 700 000 euron summa, jolla voidaan auttaa satoja perheitä Suomessa.

Syöpäpotilaiden tekemien avustushakemusten määrä on kasvanut räjähdysmäisesti kymmenessä vuodessa. Siksi Syöpäsäätiö päätti ottaa joulukeräyksensä kohteeksi syöpää sairastavien taloudellisen tukemisen. Syöpäsäätiö avasi joulukeräyksen taloudellista tukea tarvitsevien syöpää sairastavien auttamiseksi viime marraskuun puolivälissä. Keräys oli käynnissä joulun yli loppiaiseen asti.

– Syöpäsäätiön joulukeräys ylitti säätiön asettaman keräystavoitteen. Keräyksen tuotto on kasvanut vuosittain alkaen vuodesta 2018. Joulukeräyksen tulos oli nyt huikeat 700 000 euroa. Tästä kuuluu valtavan suuri kiitos meidän sitoutuneille lahjoittajillemme, niin yksityisille ihmisille kuin yrityksille. Suomalaiset ovat osoittaneet lämpimän tukensa heille, joita syöpä on haavoittanut, sanoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

”Suomalaiset ovat osoittaneet lämpimän tukensa heille, joita syöpä on haavoittanut.”

Suomessa syöpään sairastuneet ja perheet, joissa lapsi on sairastunut syöpään, voivat hakea avustusta sairaaloiden syöpäosastojen sosiaalityöntekijöiden kautta. Syöpäsäätiö tukee avustuksilla syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita ihmisiä. Joulukeräyksen tuotoilla voidaan auttaa satoja apua tarvitsevia perheitä. Viime vuonna 2021 avustuksia maksettiin hakijoille yhteensä 659 150 euroa, joten joulukeräykseen nyt lahjoitettu summa riittänee avuksiin hyvin koko vuodeksi 2022.

– Sydämellinen kiitos kaikille joulukeräykseen osallistuneille. Syöpää sairastavien avustushakemusten määrä on kymmenessä vuodessa lähes kymmenkertaistunut. Syöpään sairastuminen voi jopa kaataa perheen talouden. Silloin taloudelliselle avulle on valtava tarve. Kiitos lahjoittajille, että voimme auttaa apua tarvitsevia syöpäpotilaita, sanoo neuvontapalvelun päällikkö Taina Häkkinen.

”Kiitos lahjoittajille, että voimme auttaa apua tarvitsevia syöpäpotilaita.”

Syöpäsäätiön joulukeräyksessä olivat mukana myös julkisuudesta tutut Kiti Kokkonen, Anssi Kela ja Maaret Kallio, jotka halusivat antaa kasvonsa ja äänensä kampanjointiin joulukeräyksen tueksi.

Lämmin kiitos myös kaikille keräyksessä mukana olleille vapaaehtoisille, kuvaajalle Konsta Leppäselle ja mainostoimisto N2:lle.


Luitko jo?

Kiti Kokkonen: ”Pidän kiinni toivosta – vaikka väkisin.” Syöpäsäätiön joulukeräyksessä mukana oleva Kiti Kokkonen on jättänyt taakseen elämänsä kenties kiireisimmän syksyn. Nyt aikataulut ovat hieman inhimillisemmät ja rakastettu näyttelijä odottaa joulun kiireetöntä yhdessäoloa.

Aino Mäkinen ja Duarte Tammilehto elivät hetki sitten onnellista pikkulapsiarkea. Kun Elmalta löydettiin pahanlaatuinen aivokasvain, maailma muuttui lopullisesti. Nyt perhe palaa äärirajoilta hitaasti kohti tavallista, ihanaa elämää. Lue Elman tarina.

Syöpää sairastavien taloudellinen ahdinko kasvanut viime vuosina, tutustu lukuihin.

Taina Häkkinen on työskennellyt toistakymmentä vuotta Syöpäjärjestöjen valtakunnallisessa neuvontapalvelussa. Syöpää sairastavien ihmisten taloudellisen tuen hakemusten määrä kymmenkertaistuminen huolettaa häntä. Lue koko haastattelu.