Tiedote

Syöpäsäätiö on nyt miesten asialla

Eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä. Suomessa siihen sairastuu joka vuosi yli 5000 miestä ja 900 heistä kuolee sairauteen.

Tutkimuksen ansiosta eturauhassyövän hoito on kehittynyt viime vuosikymmeninä huimasti. Vielä 70-luvulla selviytyneiden osuus oli vain noin 50 %. Nykyisen, yhä paremman selviytymisen taustalla on parantunut diagnostiikka ja hoidot. Niiden kehitys on suora seuraus syöpätutkimuksen tuottamasta uudesta tiedosta.

Syöpäsäätiö on tukenut pitkään eturauhassyövän tutkimusta. Esimerkiksi professori Anssi Auvinen Tampereen yliopistosta pyrkii paraikaa lahjoittajien tuella tarkentamaan eturauhassyövän diagnoosia ja sen hoitoa. Tutkimuksella edistetään aggressiivisten syöpämuotojen löytämistä, pyritään kohdentamaan diagnostiikkaa ja hoitoa sekä vähennetään tarpeettomia diagnooseja. Tutkimuksesta hyötyvät tuhannet suomalaiset miehet. Lue lisää tutkimuksesta tästä.

Syöpädiagnostiikkaa ja hoitoja on kehitettävä edelleen, jotta tulevaisuudessa jokainen eturauhassyöpään sairastunut mies voitaisiin parantaa. Käsillämme on hetki, kun voimme tehdä jotain aidosti merkittävää miesten hyväksi.

Tee lahjoitus eturauhassyövän tutkimuksen jatkumiseksi. Me Syöpäsäätiössä varmistamme, että lahjoituksesi päätyy vaikuttavimmille tutkimushankkeille, joiden avulla voidaan todella pelastaa henkiä.

Syöpäsäätiö miesten asialla

Käsillä on hetki, kun voit tehdä jotain merkittävää miesten hyväksi. Osallistu Syöpäsäätiön keräykseen eturauhassyövän voittamiseksi. Valitse lahjoituskohteeksi miesten syövät.


Luitko jo?

Syöpäsäätiön suurapurahat 2021: Tutkimuskohteena eturauhassyövän pahanlaatuistuminen.
Matti Nykterin tutkimusryhmän tavoitteena on ymmärtää eturauhassyövän edetessä syntyvien geneettisten muutosten vaikutusta syöpäsoluissa.

Anssi Auvisen tutkimuksessa kehitetään miehille syöpäseulontaa.
Parhaillaan selvitetään, vähentääkö kolmiportainen seulonta tehokkaasti kuolleisuutta eturauhassyöpään välttäen turhat diagnoosit.

Tietoa eturauhassyövästä (kaikkisyövästä.fi)