Mitä heille kuuluu nyt?

Kun Juha Tapio lupautui Roosa nauhan suunnittelijaksi, kukaan ei osannut kuvitella millaiset haasteet maailmanlaajuinen pandemia asettaisi keräykselle. Tehtiin suunnitelmia ja varasuunnitelmia. Oli maskeja ja käsidesiä. Lopulta yhdessä saatiin aikaan historiallinen keräystulos. Miltä kampanjakasvoistamme tuntui, kun he kuulivat jättipotista ja mitä heille kuuluu nyt?

Uhkarohkea teemamme tuli todeksi

”Noin suuri ennätyksellinen tulos kuulostaa aivan uskomattomalta, varsinkin kun kampanjaan lähdettiin aavistuksen epävarmoin mielin vallitsevan poikkeustilanteen vuoksi. Toisaalta ennenkin on nähty, että epävarmat ajat yhdistävät meitä toisiimme entistä lujemmin, ja herättävät meidät vaikuttamaan ja auttamaan toisiamme siinä missä pystymme. Näin tuntuu jälleen kerran tapahtuneen! Uhkarohkea teemamme – osoitetaan olevamme maailman välittävin kansa – tuli todeksi!

Syksyn aikana tuli monen muun tavoin liikuttua normaalia vähemmän ihmisten ilmoilla, mutta aina kun liikkeelle lähdin, sain havaita nauhoja ihmisten rinnuksissa, monesti pienen hymyn tai päännyökkäyksen säestämänä. Kyllähän se innosti ja lämmitti, ihmiset olivat lähteneet mukaan.

Ylivoimaisesti koskettavin elementti keräyksessä oli tarinat, joita ihmiset jakoivat aiheeseen liittyen. Nauhan kantaminen on pieni ele, mutta sen taakse kätkeytyy usein koko inhimillisen kokemisen kirjo, valtavasti sinnikkyyttä, rohkeutta, pelkoa, surua, välittämistä ja toivoa. Luulin mukaan lähtiessäni tietäväni kuinka isosta ja tärkeästä asiasta on kyse, mutta kun ihmiset jakoivat kokemuksiaan, perspektiivi laajeni ja syveni aivan toiseksi. Keräyksessä mukana olemisesta tuli itsellenikin aivan uudella tavalla sydämen asia.

Nyt kirjoittelen ja kypsyttelen kaikessa rauhassa uusia lauluja, pikkuhiljaa mieli kuopii jo kohti lavoja.”

Katso videolta, miten Juha Tapion suunnittelema Roosa nauha syntyi.

Kuvauspäivä on jäänyt sydämen sopukoihin

”Nyt meistä tuntuu hyvältä ja kiitolliselta. Tutkimusta tarvitaan, jotta hoito voi kehittyä ja yhä useampi perinnöllistä geenivirhettä kantavakin hyötyy siitä. Kuvauspäivä ja Juha Tapion yllätys ovat jääneet erityisesti sydämen sopukoihin meille molemmille. Kuvauksissa jännitti hyvällä tavalla, mutta jännityksen laukaisi ihana yhteisöllisyys ja toisten paikalla olleiden ihmisten läsnäolo.

Nyt meille kuuluu hyvää, nautimme talvesta ja lumesta. Molemmat odotamme jo kevättä ja tämän korona-ajan loppumista.

Haluamme kiittää kaikkia mukana olleita sekä olemme kiitollisia siitä, että pyysitte meitä mukaan ja saimme olla osana Roosa nauha -kampanjaa juuri nyt. Olette ihania! Haluamme myös kiittää kaikkia niitä, jotka osallistuivat kampanjaan lahjoituksilla ja näin mahdollistavat tutkimuksen jatkumisen.”

Katso videolta, kuinka Juha Tapio yllättää Annen ja Tiitulotan.

Upeaa, että suomalaiset seisovat rinnallamme

”Todella upeaa, että suomalaiset ovat ottaneet syöpätutkimuksen tukemisen sydämen asiakseen ja seisovat rinnallamme tässä tärkeässä taistelussa syöpää vastaan.

Olemme pystyneet jatkamaan tutkimustyötä laboratoriossa koronan tuomista haasteista huolimatta. Tutkijamme ovat innoissaan useista uusista tärkeistä syöpätutkimuksen löydöksistä ja kiitollisia syöpäsäätiölle ja lahjoittajille rahoituksesta tutkimuksen tekemiseen.

Olemme tutkineet Syöpäsäätiön Roosa nauha –apurahan turvin rintasyövän aivoetäpesäkkeitä. Nämä potilaalle erittäin vaaralliset etäpesäkkeet ovat usein vastuskykyisiä olemassa oleville lääkehoidolle. Uusin tutkimustuloksemme osoittaa, että lääkkeiden huono teho liittyy soluissa yli-ilmenevään SORLA-proteiiniin. Erittäin rohkaiseva tulos on, että olemme laboratoriokokeissa saaneet lääkkeille vastuskykyisten etäpesäkkeiden kasvun pysähtymään yhdistämällä lääkehoidon ja SORLA-proteiinin poiston. Toivottavasti tulevaisuudessa tämä löydös johtaa myös uusin hoitoihin potilailla.”

Syöpätutkija Johanna Ivaska kertoo videolla, miksi tutkimus ja sen rahoittaminen on elintärkeää.