Tapahtumat

Juhlatoimikunta järjesti Afternoon Tea -hyväntekeväisyystapahtuman

Syöpäsäätiön Juhlatoimikunta järjesti englantilaisen Afternoon Tea -hyväntekeväisyystapahtuman suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi Ritarihuoneella.

Tapahtuman juontajina toimivat Saimi Hoyer ja Kaj Kunnas. Musiikkiesityksistä vastasivat Pepe Willberg, sopraano Tiia-Maria Saari, ja Dj/ Paha Vaanii / Laura Vartioja. Salonkimuotinäytöksen juonsi Leena Sarvi.

– Haluan kiittää kaikkia esiintyjiä, arpajaisvoittojen lahjoittajia, osallistujia ja kaikkia, jotka ovat mahdollistaneet tämän illan. Suurkiitos, että tuette Syöpäsäätiötä ja suomalaista syöpätutkimusta, jota pidän yhtenä tärkeimpänä asiana maailmassa. Syöpätutkimus etenee päivä päivältä ja yhä paremmin tuloksin. Syöpä koskettaa meitä kaikkia, sanoi Juhlatoimikunnan puheenjohtaja Jussi Vuori videotervehdyksessään.

Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller piti muistopuheen Juhlatoimikunnan perustajan ja kunniapuheenjohtajan, edesmenneen kauppaneuvos Satu Tiivolan kunniaksi.

Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller. 

Lavalle astuivat kevätmuotia esittelemään mm. Aino Collin, Elina Kanerva, Hanna Karttunen, Kaarina Kivilahti, Meri Milash, Kristiina Nigmatova, Johanna Oras, Sara Ramsay, Elvi Rangell, Sanna Saastamoinen + Lumi Benoit, Eveliina Tikka, Sanna Ukkola, Satu Väkiparta, Maria Välimäki. Lisäksi lavalle astelevat Tuomas Enbuske, Patrick Itäniemi, Mikael Jungner, Edward Kaukoranta, Jarkko Nieminen, Jone Nikula, ja Vesa Silver.

Muotinäytöksessä oli mukana Aarikka, Andiata, Fere, Gant, Gemmi, House of Elliott, Kallary, KarinaK Vintage, Lalli’s, Sunchase, Walter Optiikka, ja Aito Hair & Beauty. Näytöksen stailistina toimi Klara Kivilahti.

Syöpäsäätiön Juhlatoimikunta kiittää kaikkia osallistujia, tapahtuman tukijoita, arpajaisvoittojen lahjoittajia, muotinäytöksen malleja, muotimerkkejä, tarjoilujen lahjoittajia, juontajia, artisteja, tekniikkatiimiä, tuotantotahoja, jotka olivat mukana tukemassa suomalaista syöpätutkimusta ja sen jatkumista uusien hoitomuotojen löytämisessä.

Osallistuitko illan aikana järjestettyihin arpajaisiin? 

Alla näkyvästä painikkeesta voit tarkistaa tuliko voittoa.  Arpajaisvoittojen lunastamiseksi olethan yhteydessä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun: [email protected] tai puhelimitse 09 1353 3286 arkisin klo 9 – 15. 

Tilaisuuden juonsivat Kaj Kunnas ja Saimi Hoyer.

Vapaaehtoistoimintaa jo 25 vuotta

Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan nimeä kantavasta rahastosta on jaettu merkittäviä apurahoja syöpätutkimukseen jo vuodesta 1998 lähtien. Toimintavuosiensa aikana Juhlatoimikunta on kerännyt varoja jo noin 2,7 miljoonaa euroa. Apurahoja on jaettu mm. rintasyövän, eturauhassyövän ja suolistosyövän tutkimukseen sekä perinnöllisyyden rooli akuuteissa leukemioissa -tutkimukseen. Syöpäsäätiön apurahalautakunta valitsee tutkijaryhmät, joille Juhlatoimikunnan apuraha myönnetään.

– Vaikka maailmantilanne on haastava, syöpäsairauksiin liittyvän tutkimuksen jatkuminen on ehdottoman tärkeää. Tutkimuksen avulla voimme vaikuttaa tuhansien ihmisten hoitoon ja hyvinvointiin sekä nykyhetkellä että tulevaisuudessa. Yhteistyöllä voimme varmistaa tutkimuksen tekijöiden edellytykset jatkaa tätä arvokasta työtä, sanoo Jussi Vuori, Syöpäsäätiön Juhlatoimikunnan puheenjohtaja.

Juhlatoimikunnan perustaja ja kunniapuheenjohtaja oli kauppaneuvos Satu Tiivola. Sen kunniajäseniä ovat mm. valtioneuvos Riitta Uosukainen, lääkintöneuvos Liisa Elovainio, professori Sirpa Asko-Seljavaara, Leena Alahuhta ja Pirkko Söderman. Vuoden 2024 alussa Juhlatoimikunnan puheenjohtajana on toiminut Jussi Vuori, ja varapuheenjohtajina Klara Kivilahti ja Jaana Palomäki. Toimikunnan muut jäsenet ovat Pia Fazer, Karina Kivilahti, Kaj Kunnas, Tiina Lencioni ja Berit Virtanen-Thewlis.

Kuvat: Laura Iikkanen

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.