Tietoa kuukausilahjoittamisesta

Haluatko lisää tietoa säännöllisestä kuukausilahjoittamisesta? Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Voit myös olla meihin yhteydessä puhelimella tai sähköpostilla

Kysymyksiä ja vastauksia

1. Miksi Syöpäsäätiö tarvitsee kuukausilahjoittajia?
Syöpäsäätiön tavoitteena on, että tulevaisuudessa yhä useampi syöpä voidaan ennaltaehkäistä tai parantaa. Tuloksellinen syövän ehkäisy, varhainen toteaminen ja potilaan hoito pohjautuvat parhaaseen saatavissa olevaan tietoon. Korkealaatuista tieteellistä syöpätutkimusta on siis tuettava. Kärsivällinen perustutkimus kantaa hedelmää ja osa oivalluksista ja tuloksista yltää potilaiden hoitosovelluksiin, osa jopa aikanaan syövän ehkäisyyn. Myös syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukipalveluille on jatkuva tarve. Säännölliset lahjoitukset auttavat ennakoimaan käytettävissä olevia varoja, jolloin pystytään parhaiten turvaamaan toiminnan pitkäjänteinen jatkuminen vuodesta toiseen.

2. Miten voin liittyä Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajaksi?
Voit liittyä kuukausilahjoittajaksi Syöpäsäätiön verkkosivustolla tai soittamalla Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun puh. 09 1353 3286. Lahjoitussumma on vapaasti valittavissa, vähintään kuitenkin 6 euroa kuukaudessa.

Syöpäsäätiö tavoittelee myös lahjoittajiaan puhelimitse ja tekee yhteistyötä telemarkkinointiyhtiö Gainerin kanssa luottamuksella. Jos sinulle on soitettu numerosta 09 231 20502 tai muusta Syöpäsäätiön numerosta, on iloinen myyjä yrittänyt sinua tavoittaa pyytääkseen sinua mukaan kuukausilahjoittaja-yhteisöömme. Tämä on luotettava ja nopea tapa saada lisää säännöllisiä lahjoittajia.

Mikäli olet valinnut maksutavaksi suoramaksun tai e-laskun saat postissa toimeksiantolomakkeen lahjoituksen käynnistämiseksi. Pyydämme teitä täydentämään, allekirjoittamaan ja palauttamaan tämän lomakkeen vastauskuoressa Syöpäsäätiölle. E-laskutilauksen voi myös käynnistää itse, jolloin lomaketta ei tarvitse palauttaa.

Toimeksiantolomake on lahjoittajan ja pankin välinen sopimus. Palauttamalla lomakkeen täydennettynä Syöpäsäätiölle, voimme kirjata tiedot lahjoittajarekisteriin ja toimittaa lomakkeen pankkiin käsiteltäväksi. Pankki käynnistää lahjoituksen tämän toimeksiantolomakkeen perusteella. Lahjoittajan antamia tietoja käytetään vain kuukausilahjoituksen käynnistämiseen sekä lahjoitukseen liittyvään viestintään.

Mikäli valitset maksutavaksi toistuvan korttimaksun, veloitetaan lahjoitus kortiltasi välittömästi liittymisen yhteydessä. Lue lisää kuukausilahjoituksen ehdoista.

3. Milloin ensimmäinen lahjoitus lähtee tililtäni?
Jos valitset maksutavaksi e-laskun tai suoramaksun veloitus tapahtuu noin 2─6 viikkoa siitä, kun olet allekirjoittanut lahjoitussopimuksen. Kuukausilahjoitus erääntyy joko kuukauden 5. tai 20. päivä valintasi mukaan.

Jos valitset maksutavaksi toistuvan korttimaksun, ensimmäinen lahjoitus veloitetaan kortiltasi välittömästi liittymisen yhteydessä. Seuraavat veloitukset tapahtuvat valittuna eräpäivänä, joka voi olla kuukauden 5. tai 20. päivä. Mikäli veloitus kortilta ei onnistu sovittuna päivänä, yritämme enintään neljä kertaa uudelleen seuraavan kahden viikon aikana.

4. Kuinka tiedän mihin lahjoituksia käytetään?
Pidämme säännöllisesti 4─6 kertaa vuodessa yhteyttä lahjoittajiimme ja kerromme ajankohtaisista asioista ja esittelemme toimintaamme. Yhteydenpito tapahtuu sähköpostitse tai postitse lahjoittajan valinnan mukaisesti. Lue enemmän lahjoitusvarojen käytöstä.

5. Miksi kuukausilahjoitus veloitetaan e-laskulla, suoramaksulla tai toistuvalla korttimaksulla?
Syöpätutkimus on pitkäjänteistä työtä ja siten tarvitsee jatkuvaa rahoitusta. Kuukausittainen tuki hyväksymällä e-laskun omassa verkkopankissaan tai suoraan tililtä tai kortilta veloitettuna on erittäin tehokas tapa auttaa ja lisäksi vaivaton lahjoittajalle.

6. Voiko kuukausilahjoituksen maksaa korttimaksuna?
Kyllä, kuukausilahjoituksen voi maksaa toistuvalla korttimaksulla. Toistuva korttimaksu on jatkuva, toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa lahjoittajan kortilta veloitetaan kuukausittain hänen valitsemansa lahjoitussumma.

7. Maksutapani on e-lasku. Joudunko hyväksymään jokaisen lahjoituslaskun erikseen?
Jos et halua hyväksyä lahjoituslaskua joka kuukausi erikseen, voit ottaa verkkopankissasi käyttöön e-laskun automaattisen maksamisen.

8. Miten muutan e-lasku-, suoramaksu- tai toistuvan korttimaksun sopimusta?Kuukausilahjoituksen ehtoja voit muuttaa olemalla yhteydessä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun. Voit lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] tai ilmoittaa muutoksista puhelimitse numeroon 09 1353 3286.

9. Voinko muuttaa veloitussummaani liittymiseni jälkeen?
Voit muuttaa lahjoitussummaa ottamalla yhteyttä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun.

10. Onko mahdollista jättää yksittäinen veloitus väliin?
Tämä on mahdollista, mutta toivomme, että ilmoitatte asiasta Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun.

  1. Jos maksutapasi on e-lasku, voit ennen e-laskun eräpäivää muuttaa maksun veloitustiliä (samassa pankissa), eräpäivää ja summaa tai poistaa sen.
  2. Jos maksutapasi on suoramaksu, pankki voi ennen maksun eräpäivää tehdä siihen pyynnöstäsi muutoksia.
  3. Voit myös laittaa sopimuksesi tauolle niin, että se aktivoituu automaattisesti uudelleen haluamanasi ajankohtana. Tämä onnistuu ottamalla yhteyttä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun.

11. Miten toimin, jos tililläni ei ole rahaa veloituspäivänä?
Jos tililläsi ei ole eräpäivänä lahjoittamissummaa vastaavia varoja, pankilla on oikeus veloittaa maksu kahden pankkipäivän kuluessa eräpäivän jälkeen. Jos tilillä ei näiden kahden päivän aikana ole tarvittavaa summaa, sen kuukauden lahjoitussumma jää veloittamatta ja veloitus tapahtuu taas normaalisti seuraavassa kuussa. Jotkut pankit perivät veloittamatta jääneestä summasta pankin palveluhinnaston mukaisen kulun.

12. Vaihdoin tilinumeroa, pankkia tai korttia, muuttuuko sopimus?
Mikäli vaihdat tilinumeroa tai pankkia, sinun tulee tehdä uusi e-lasku- tai suoramaksutoimeksianto.  Lahjoitussopimus on tilikohtainen, sillä lähetämme pankille veloituspyynnön tilikohtaisesti. Voit hoitaa tämän suoraan oman pankkisi kanssa. Voit myös tilata uuden lahjoitustoimeksiannon lahjoittajapalvelustamme. Tässä tapauksessa lähetämme sinulle uuden toimeksiantolomakkeen täytettäväksi. Kun olet palauttanut uuden lomakkeen meille, päivitämme tietomme ja toimitamme toimeksiannon edelleen pankkiisi.
Kortin vaihtuessa olethan yhteydessä lahjoittajapalveluumme.

13. Kuinka kauan tekemäni e-lasku-, suoramaksu- tai toistuva korttimaksusopimus on voimassa?
Tekemäsi sopimus on voimassa toistaiseksi. Olet siis lahjoittajana kunnes e-lasku-, suoramaksu- tai toistuva korttimaksusopimus sanotaan irti. Sopimukset voit irtisanoa ottamalla yhteyttä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun.

14. Miten Syöpäsäätiö käyttää tilinumeroani ja henkilötietojani?
Toimeksiantolomake lähetetään pankkiin ja henkilötietoja säilytetään lahjoittaja- ja asiakasrekisterissämme. Vain nimetyillä henkilöillä on pääsy lahjoittajan tietoihin.  Lahjoittajan antamia tietoja käytetään vain kuukausilahjoituksen käynnistämiseen sekä lahjoitukseen liittyvään viestintään. Voit lukea lisää asiakasrekisterin rekisteriselosteesta.

15.  Miten pystyn lopettamaan kuukausilahjoittamisen?
Voit lopettaa kuukausilahjoittamisen tai laittaa sen tauolle olemalla yhteydessä Syöpäsäätiön lahjoittajapalveluun.

16. En halua lahjoittaa säännöllisesti, miten voin tukea Syöpäsäätiön toimintaa?

Voit tehdä lahjoituksen verkkomaksuna Syöpäsäätiön sivustolla tai lahjoittaa tilisiirrolla milloin vain haluat. Tutustu eri lahjoitusvaihtoehtoihin.

Mikäli haluat silloin tällöin tietoa toiminnastamme ja kampanjoistamme sähköpostiisi, voit tilata Syöpäsäätiön uutiskirjeen.

Ota yhteyttä, autamme mielellämme.

Täytä yhteystietolomake ja ota yhteyttä. Ole yhteydessä lahjoittajapalveluumme [email protected] tai soita puh. 09 1353 3286. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen.

Ota yhteyttä kaikissa mieltäsi askarruttavissa asioissa, olemme täällä sinua varten.