Yleinen

Mitä Syöpäsäätiön lahjoituksilla saadaan aikaan?

Syöpäsäätiön tuki ohjautuu tutkijoille apurahoina, jotka käytetään pääasiassa palkkoihin ja tutkimusaineisiin ja -tarvikkeisiin. Kokosimme yhteen konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä Syöpäsäätiön lahjoituksilla saadaan aikaan.

24 euroa = Aineet ja tarvikkeet 5 potilasnäytteen tutkimiseen

Syöpätutkimukselle tehty 24 euron lahjoitus mahdollistaa aineiden ja tarvikkeiden hankinnan viiden potilasnäytteen tutkimiseen, joilla voidaan selvittää esimerkiksi viiden henkilön alttiutta sairastua johonkin tiettyyn syöpään.

200 euroa = Elatusliuosta syöpäsoluviljelmien kasvattamiseen viikoksi

Ilman syöpäsoluviljelmää syövän perustutkimus ei olisi mahdollista, se on syöpätutkimuksen kivijalka. Syöpätutkimus saa 200 euron lahjoituksella elatusliuosta syöpäviljelmien kasvattamiseen viikoksi.

250 euroa =Tutkimukselle välttämätön laboratoriopipetti

Syöpätutkimus saa käyttöönsä 250 euron lahjoituksella laboratoriopipetin, joka on välttämätön työkalu kaikessa syöpätutkimuksen laboratoriotyöskentelyssä.

1 500 euroa = 2 testattua syöpäsolulinjaa

Syöpätutkimukselle saadaan 1 500 euron lahjoituksella kaksi testattua syöpäsolulinjaa. Tämä tarkoittaa potilaasta eristettyjä syöpäsoluja yhden koesarjan toteuttamiseen, jolla voidaan selvittää, miten esimerkiksi syöpäsolut reagoivat lääkeaineeseen.

10 000 euroa = Syöpäkudosnäytteiden käsittelylaite

Syöpätutkimukselle tehty 10 000 euron lahjoitus mahdollistaa syöpätutkijalle välttämättömän syöpäkudosnäytteiden käsittelylaitteen hankinnan. Laitteella voidaan selvittää syöpäsolun rakennetta ja ominaisuuksia hyvin tarkasti. Rakenteen tunteminen auttaa selvittämään, alkaako syöpä levittämään etäpesäkkeitä.

15 000 euroa = Solulaskuri syöpäsoluviljelmien tutkimiseen

Syöpätutkimukselle voidaan hankkia 15 000 euron lahjoituksella solulaskuri syöpäsoluviljelmien tutkimiseen. Solulaskuri on välttämätön laite syöpäsoluviljelmien kasvattamisessa ja tutkimisessa.

50 000 euroa = Vuosi syöpätutkimusta

Syöpätutkimukselle voidaan kattaa 50 000 euron lahjoituksella nuoremman syöpätutkijan työpanos yhdeksi vuodeksi (sisältäen palkan sivukuluineen).

Tuki suomalaiselle syöpätutkimukselle

Syöpäsäätiö tukee lahjoitusvaroista syöpätutkimusta yli 8 miljoonalla eurolla vuosittain. Säätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Tutkimusta tuetaan suoraan tutkijoille ja tutkimusryhmille myönnettävinä apurahoina sekä tukena Suomen Syöpärekisterille ja yhteispohjoismaisille tutkimushankkeille. Syöpäsäätiö jakoi vuonna 2022 93 uutta apurahaa syöpätutkimukseen, yhteensä 7 347 406 euroa.

Syöpäsäätiö on pystynyt lahjoittajien tuella nostamaan suomalaisen syöpätutkimuksen tasoa. Apurahojen kokonaissumma on yli kaksinkertaistanut vuoden 2014 noin 3,5 miljoonasta eurosta yli seitsemään miljoonaan euroon. Säätiön apurahoilla tuetaan sekä perustutkimusta että kliinistä syöpätutkimusta. Tukea annetaan myös epidemiologiseen eli väestötason tilastolliseen tutkimukseen Suomen Syöpärekisterissä.

Pienillä teoilla on suuri merkitys. Jokainen lahjoitettu euro vie meitä lähemmäs tulevaisuutta, jossa kenenkään ei tarvitse menettää rakkaintaan syövälle.

Tuellasi maamme syöpätutkijat jatkavat päivittäistä työtään sairastuneiden hyväksi.

Tukea sairastuneille

Lahjoitusvaroilla turvataan neuvontaa ja tukipalveluita sairastuneille ja heidän läheisilleen. Syöpäsäätiö tukee myös syövän ehkäisytyötä. Syöpäsäätiö rahoitti neuvontaa ja syövän ehkäisyä vuonna 2021 kaikkiaan 2,7 miljoonalla eurolla.

Syöpäsäätiö ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, joka tarjoaa tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen. Ilman lahjoituksia neuvonta ja tuki ei olisi mahdollista. Neuvontapalveluun ottaa vuosittain yhteyttä yli 6 500 avuntarvitsijaa. Tuen tarve on kasvava.

Lahjoittajat ratkaisevassa asemassa

Tuellasi maamme syöpätutkijat jatkavat päivittäistä työtään sairastuneiden hyväksi. Sen avulla:

  • voimme rahoittaa maamme syöpätutkimusta ja tuoda varmuutta epävarmuuden keskellä työskenteleville syöpätutkijoille,
  • ylläpitää maksutonta neuvontapalvelua, jonka asiantuntijat tukevat syöpään sairastuneita ja heidän läheisiin hädän hetkellä sekä
  • jakaa myös avustuksia syövän vuoksi taloudelliseen ahdinkoon ajautuneille potilaille.

Jokainen estetty syöpäkuolema on syöpätutkimuksen ansiota ja sinun avullasi korkeatasoinen syöpätutkimus voi jatkua.

Anna lahjaksi elämä. Osallistu Syöpäsäätiön joulukeräykseen.

Sytytä toivon liekki ja lahjoita suomalaiselle syöpätutkimukselle.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.