Min berättelse

”Jag hoppas att livet får fortsätta.”

Nu förbereder jag mig igen på cytostatikabehandlingar. De kommer att kännas tuffa och visar hur liten människan är. Precis som mitt barn tänker jag att jag inte har något annat alternativ än att stå ut. Jag hoppas att smärtan leder till att jag börjar må bättre och att livet får fortsätta.

För mig är det viktigt att livet är värt att leva också under cancerbehandlingarna. Rent konkret har jag insett hur mycket cancerbehandlingarna har utvecklats tack vare forskningen. För bara fem år sedan hade man exempelvis gjort en skrapning av hela min armhåla, dvs. en operation för att ta bort mina lymfkörtlar. Istället kunde man nu ta bort enbart portvaktskörteln, vilket gör det möjligt för min arm att fungera.

”Jag hoppas att smärtan leder till att jag börjar må bättre och att livet får fortsätta. ”

Tack vare forskningsarbetet finns det avancerade cancerbehandlingar som ännu bättre än tidigare ger mig möjlighet att få leva det liv som jag själv väljer med min cancer. Utvecklingen har varit enorm, vilket inte bara avgör om en person överlever eller inte, utan också påverkar livskvaliteten så man kan leva med sjukdomen.

– Noora Westerlund

Text: Anu Koikkalainen
Bild: Janne Westerlund

Välj ditt sätt att stöda

Varje donation är viktig för att vi ska övervinna cancer.

Vårt mål är att leva i ett land där ingen dör i cancer. Din roll är viktig när det gäller att uppnå målet. Cancerstiftelsen, som verkar med hjälp av donationer, är lika stark som dess stödtrupper.