Nyheter

Dansar med stjärnor nådde utmärkt resultat för Rosa bandet och cancerforskningen

Rosa bandet-kampanjen samarbetade med tv-programmet Dansar med stjärnor för att samla in pengar för finländsk cancerforskning. Tiotusentals finländare visade sitt stöd under sändningen på söndagskvällen. Under kvällen inkom nästan 1,3 miljon euro i form av engångsdonationer till förmån för den finländska cancerforskningen. Dessutom fick Cancerstiftelsen över 2 600 nya månadsgivare.

I direktsändningen ”Rosa bandet dansar med stjärnor” i söndags förenade dansstjärnorna och karismatiska artister sina krafter för att besegra kampen mot cancer. Det två timmar långa välgörenhetsavsnittet visades på MTV3 den 30 oktober.

”Trots de svåra tiderna slår finländarnas hjärtan för cancerforskningen. Under kvällen kom nära på 58 000 finländare och nästan 100 företag med och stödde den finländska cancerforskningen på olika sätt. Donationerna kommer att hjälpa cancerforskare att fortsätta sitt värdefulla arbete för att besegra cancer på lång sikt. Ett varmt tack till alla som deltog under kvällen”, säger Cancerstiftelsens insamlingschef Sari Meller.

Känslorna svallade under tv-kvällen på MTV3. Bland dem som gjorde en insats för kvällens viktiga tema var toppartisterna Juha Tapio, Jannika B och Pete Parkkonen samt stjärneleverna och dansdomarna. Direktsändningen modererades av programledarna Vappu Pimiä och Ernest Lawson. I sändningen visades historier om de cancerdrabbades liv och tittarna fick också höra om cancerforskarnas arbete.

Känslorna svallade under tv-kvällen på MTV3. Bland dem som gjorde en insats för kvällens viktiga tema var toppartisterna Juha Tapio, Jannika B och Pete Parkkonen samt stjärneleverna och dansdomarna. Direktsändningen modererades av programledarna Vappu Pimiä och Ernest Lawson. I sändningen visades historier om de cancerdrabbades liv och tittarna fick också höra om cancerforskarnas arbete.

Utan stöd finns det ingen forskning

”Utan donatorer skulle vi inte kunna fortsätta cancerforskningen. Varje gång jag ser någon som bär Rosa bandet känner jag tacksamhet. I Finland finns det många välinformerade människor som är medvetna om betydelsen av att forskningen kan fortsätta och som är villiga att hjälpa”, berättar cancerforskaren Pauliina Munne, som deltog i programmet.

”Cancerforskningen har i dagens läge helt fruktansvärda resursproblem. Jämfört med de andra nordiska länderna har vi de överlägset knappaste resurserna. Därför är det fint att insamlingen Rosa bandet så kraftigt stöder finländsk cancerforskning”, säger cancerforskaren professor Antti Rannikko, som deltog i insamlingen.

Programmet genomfördes i ett samarbete mellan MTV3 och Cancerstiftelsen. Genom programmet ville Cancerstiftelsen samla donationer för att trygga den finländska cancerforskningen. Cancerstiftelsens Rosa bandet-insamling understöder på bred front forskningen kring olika cancersjukdomar. Årets tema är cancer med dålig prognos. Donationer behövs så att cancerforskarna kan fortsätta med sitt livsviktiga arbete till förmån för de insjuknade. Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. År 2021 beviljade Cancerstiftelsen stöd till cancerforskningen i form av stipendier och på andra sätt med ett belopp på totalt 8,9 miljoner euro.

Det sammanlagda resultatet av Rosa bandet-insamlingen offentliggörs i slutet av januari 2023.

Mer information:
Sari Meller, insamlingschef, Cancerstiftelsen, [email protected], tfn 050 409 0550
Carita Päivänen, kommunikationschef, Cancerstiftelsen, [email protected], tfn 050 590 5415

Bild: @tamminenphotography

Blev du månadsgivare?

Vi kontaktar dig per telefon inom en vecka och går ännu en gång igenom detaljerna kring månadsdonationer med dig. Under tiden kan du ta det lugnt och bara vänta på telefonsamtalet från oss.

Gjorde du en engångsdonation per SMS?

Engångsdonationen debiteras på din telefonräkning. Därför behöver du inte vidta ytterligare åtgärder. Ett varmt tack för ditt stöd! Det är verkligen viktigt.


Hann du inte donera? Ingen fara!

Om du inte gjorde en donation under sändningen men ändå vill donera, oroa dig inte! Alla våra donationskanaler är fortfarande öppna. Du kan visa ditt stöd på det sätt som är lämpligast för dig, antingen med en engångsdonation eller genom att bli månadsgivare.

Bli månadsgivare på adressen cancerstiftelsen.fi eller skicka ett SMS med texten MUKANA till numret 16499.
Gör en engångsdonationcancerstiftelsen.fi eller skicka ett SMS med texten TUEN10 eller TUEN30 till numret 16499.
Donera valfritt belopp med MobilePay till numret 55714.

Ett varmt tack för ditt stöd!


Om du inte hann se avsnittet Rosa bandet dansar med stjärnor eller om du vill se det på nytt, finns det på MTV3:s streamingtjänst. Det är ett känsloladdat avsnitt och absolut sevärt! I programmet visades hur man kan donera per SMS, och samma uppgifter gäller fortfarande. Här hittar du tidpunkterna och kanalerna för programmets repriser: MTV Pressi.

Om du har frågor om donationerna, besök gärna först sidan Vanliga frågor och svar på webben. Om du inte hittar svar på din fråga får du gärna kontakta vår givarservice vardagar kl. 9–15 per telefon på numret 09 1353 3256 eller per e-post på adressen [email protected].