Tiedote,Uutinen

Roosa nauha -keräyksellä ennätystulos: lähes 5 miljoonaa euroa syöpätutkimukselle

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys saavutti ennätystuloksen. Keräys sai viime syksyn aikana kokoon kotimaiselle syöpätutkimukselle 4,9 miljoonaa euroa. Keräyksen tuotoilla tuetaan laajasti eri syöpien tutkimusta. Keräyksen teemana oli tällä kertaa suolistosyövät.

Suomalaiset rikkoivat jälleen rajoja Roosa nauha -keräyksen tukijoina. Keräyksen tulos on yli puoli miljoonaa euroa parempi kuin edellisvuonna ja ylitti reilusti myös Syöpäsäätiön asettaman 3,5 miljoonan euron tavoitteen.

Valtaosa keräyksen tuotosta kertyi rintanauhojen ja kampanjatuotteiden myynnistä. Maailmanmestari Eva Wahlströmin suunnittelemia nauhoja ja rannekkeita myytiin lähes 439 000 kappaletta ja yhteistyökumppaneiden Roosa nauha -tuotteiden myynnillä kerättiin yli miljoona euroa syöpätutkimukselle.

– Wau – huikea tulos! Kiitos kaikille keräykseen osallistuneille. Pidetään huolta toisistamme. On hienoa huomata, että näinä poikkeuksellisina aikoina ihmiset välittävät toisistaan, Wahlström riemuitsee.

Huippusuositun Roosa nauha Tanssii Tähtien kanssa -TV-ohjelman aikana kertyi kertalahjoituksia yli 1,1 miljoonaa euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle.

Huippusuositun Roosa nauha Tanssii Tähtien kanssa -TV-ohjelman aikana kertyi kertalahjoituksia yli 1,1 miljoonaa euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle. Lisäksi yli 7500 henkilöä liittyi mukaan kuukausilahjoittajiksi.

– Vaikka tavoitteemme oli Eva Wahlströmin johdolla kaikkien aikojen knockout, tulos yllätti silti. Edes haastavat ajat eivät pidätelleet tukijoitamme, jotka näyttivät, että hyväntekeväisyyden rajat on tehty rikottaviksi. Huikea tulos on lahjoittajien, vapaaehtoisten, yrityskumppaneiden ja jokaisen tukijamme ansiota. Kiitos historiallisesta potista kuuluu heille, iloitsee Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

Keräyksen suosio on kasvanut jatkuvasti 2010-luvun alusta alkaen. Menestyksen johdosta keräyksen kohdetta on voitu laajentaa pelkän rintasyövän sijaan kaikkien syöpien tutkimukseen vuodesta 2020 alkaen. Suomessa Roosa nauha -keräys perustettiin vuonna 2003.

Pitkäjänteistä tukea tutkimukselle

Syöpäsäätiö tuki viime syksynä Roosa nauha -varoista tutkimusta 2,4 miljoonalla eurolla. Kaikkiaan säätiö on jakanut keräyksen historian aikana Roosa nauha -keräysvaroista tutkimusrahoitusta 14,5 miljoonaa euroa.

– Upea saavutus. Hienoa, että kampanja on onnistunut yli odotusten! Suuret kiitokset kuuluvat kaikille lahjoittajille. Kiitos, että osoititte ja osoitatte tukenne suomalaiselle syöpätutkimukselle. Ilman teitä ja säätiöiden tukea sitä ei tässä muodossaan olisi olemassa. Oli hienoa nähdä, miten positiivinen fiilis näinkin vaikean aiheen ympärille kehittyi, ja kuinka iso joukko vapaaehtoisia kantoi kortensa kekoon, iloitsee keräyksessä mukana ollut suolistosyövän asiantuntija, tutkija ja lääkäri Toni Seppälä.

Hän aloittaa helmikuussa yksilöllisen syövänhoidon kehittämisestä vastaavana ylilääkärinä ja syöpätutkimuksen professorina Tampereella.

”Suuret kiitokset kuuluvat kaikille lahjoittajille”

Roosa nauha -keräystuotoilla tuetaan myös Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelua, joka auttaa vuosittain yli 6 500 avuntarvitsijaa puhelimitse sekä sähköpostin ja chatin välityksellä.

Roosa nauha -keräyksen järjestävä Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja. Säätiö saa varansa yksinomaan lahjoituksista. Julkinen rahoitus syöpätutkimukseen on riittämätöntä ja yksityiset säätiöt ovat tutkijoille yhä tärkeämpi rahoituslähde.

Roosa nauha oli Taloustutkimuksen kyselyn mukaan suomalaisten kaikkein mieluisin lahjoituskohde vuonna 2020.

Lisätietoa:
Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller, puh. 050 40 90 550, [email protected]

Syöpäsäätiön tutkimusjohtaja Jarmo Wahlfors (tutkimusrahoitus), puh. 050 4101 456, [email protected]

syopasaatio.fi ja roosanauha.fi


Luitko jo?

”Hallauksia ja sydänemoji kaikille!” Lue mitä kuuluu Eva Wahlströmille ja Marko Keräselle nyt.

K-ryhmä asiakkaineen keräsi ennätyksellisen miljoonan euron summan Roosa nauha -keräykseen. Lue mistä ennätys syntyi.