Uutinen

Liiga ja Syöpäsäätiö yhteistyöhön tärkeän asian puolesta

Liiga, MTV ja Syöpäsäätiö aloittavat tänä syksynä yhteisen kampanjan, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuutta miesten yleisimmistä syövistä ja kerätä varoja syöpätutkimuksen hyväksi.

Yhteistyö Syöpäsäätiön kanssa näkyy kauden aikana MTV:n kiekkosisällöissä, Liigan ottelutapahtumissa ja Liigan omassa viestinnässä.

Miesten syövät ovat yleistyneet viime vuosien aikana. Tietoisuus syöpätaudeista ei kuitenkaan ole vielä riittävällä tasolla. Nyt alkavalla yhteistyöllä halutaan jakaa entistä enemmän tietoa tärkeän asian puolesta.

Liiga ja MTV:n kiekkosisällöt tavoittavat Suomessa juuri oikean kohderyhmän. Yhteistyö Syöpäsäätiön kanssa näkyy kauden aikana MTV:n kiekkosisällöissä, Liigan ottelutapahtumissa ja Liigan omassa viestinnässä.

– Tämä on Liigalle todella tärkeä hanke olla mukana. Haluamme tehdä tästä samanlaisen, laajasti näkyvän yhteistyön kuin mitä Roosa nauha -kampanja syövän tietoisuuden lisäämisessä on ollut, Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen sanoo.

– Kumppanuus Liigan kanssa tuo Syöpäsäätiölle uusia mahdollisuuksia tukea syöpätutkimusta entistä vahvemmin. Elämä on arvokas ja sen puolesta täytyy seisoa yhtenä rintamana kaikilla pelikentillä, sanoo Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.


Tiesitkö?

Eturauhassyöpä on Suomessa miesten yleisin syöpä ja nykyään koko Suomen tavallisin syöpä. Siihen sairastuu vuosittain yli 5000 miestä. Eturauhassyöpä on pääasiassa iäkkäiden, yli 70-vuotiaiden miesten tauti. Se yleistyy selvästi 55 ikävuoden jälkeen ja onkin alle 40-vuotiailla harvinainen. Ikä on tärkein yksittäinen eturauhassyövän riskitekijä.

Kivessyöpä on harvinaisempi syöpä. Vuosittain Suomessa todetaan noin 170 uutta kivessyöpää. Se on nuorten miesten yleisin syöpä, ja tapausmäärä on suurin 25–39-vuotiailla. Kivessyövät yleistyvät länsimaissa. Yleistymisen syitä ei kuitenkaan tarkkaan tunneta.

Syöpäsäätiö on rahoittanut lahjoitusvaroilla miesten syöpien tutkimusta jo vuodesta 1950. Lue blogi aiheesta.


Tilaa uutiskirje

Koskettaako syöpä sinua? Uutiskirjeessämme pääset lukemaan koskettavia tarinoita elämästä syövän kanssa ja ajankohtaista tietoa syöpätutkimuksesta ja kampanjoistamme. Uutiskirje odottaa sinua sähköpostissasi 1-2 kertaa kuukaudessa. Uutiskirjeen yrityksille voit tilata täältä.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.