Uutinen

Syöpäsäätiön juhlavuoden joulukeräys avattu suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi

Suomalaisessa syöpätutkimuksessa on jatkuva tarve rahoitukselle. Syöpäsäätiö kerää 75-vuotisjuhlavuoden joulukeräyksellä varoja suomalaisen syöpätutkimuksen jatkumiseksi. Syöpäsäätiön juhlavuoden joulukeräys syöpätutkimuksen hyväksi alkaa 15.11.

Suomessa todettiin viime vuonna yli 35 000 uutta syöpää. Syöpämäärät jatkavat kasvuaan nopealla tahdilla. Vuonna 2035 Suomessa ennustetaan olevan 46 000 uutta syöpätapausta, ja jopa 40 prosentin suomalaisista arvioidaan sairastuvan syöpään elämänsä aikana.

Syöpäsäätiön joulukeräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta, jotta tulevaisuudessa yhä useampi syöpä voidaan parantaa. Joulukeräys alkaa 15.11. ja jatkuu vuoden 2023 loppuun saakka.

–  Jokainen estetty syöpäkuolema on syöpätutkimuksen ansiota. Syöpätutkimuksessa on tällä hetkellä valtava tarve pitkäkestoiselle rahoitukselle. Suomessa on leikattu syöpätutkimuksen julkista rahoitusta viimeisen vuosikymmenen aikana rajusti, sanoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Juha Pekka Turunen.

–  Samaan aikaan syöpätapausten määrät kasvavat maassamme huolestuttavasti. Siksi lahjoittajien apu syöpätutkimukselle on korvaamattoman tärkeä. Kiitämme niin yksityisten ihmisten kuin yritysten lahjoituksista – ne takaavat syöpätutkimuksen jatkumisen.  Lahjoituksilla voimme osaltamme rahoittaa maamme syöpätutkimusta ja tuoda varmuutta epävarmuuden keskellä työskenteleville syöpätutkijoille, Turunen sanoo.

Joulussa on suuri tunnelataus, myös sairaalassa ja lasten syöpäosastolla. Tunnelma ei ole ankea, vaan lämmin. Läheisten merkitys korostuu jouluna.

Ilman rahoitusta ei ole tutkimusta

– Rahoitus on syöpätutkijoille olennaisen tärkeä asia. Ilman tutkimusrahoitusta ei ole tutkimusta, joulukeräyksessä mukana oleva ylilääkäri, syöpätutkija Minna Koskenvuo kiteyttää. Hän työskentelee lasten hematologian ja onkologian ylilääkärinä (TYKS) ja syöpätutkijana. Hän hoitaa syöpää sairastavia lapsia ja nuoria.

– Jotta saamme tehtyä tutkimusprojekteja ja voimme saavuttaa käänteentekeviä tuloksia, on löydettävä rahoitusta. Syöpäsäätiön ja lahjoittajien merkitys on valtavan tärkeä syöpätutkimukselle, Koskenvuo sanoo.

Kaikki kivet käännetään lasten parantamiseksi

Lasten syöpiä hoitavan Koskenvuon työ on luonteeltaan tavoitteellista ja periksiantamatonta.

– Haluamme etsiä ratkaisuja. Etsimme viimeisimmistä tutkimustiedoista uusia keinoja antaaksemme toivoa perheille. Käännämme kaikki kivet, jotka ovat käännettävissä näillä tiedoillamme. Vaikka olisi vaikeakin tilanne, ketään ei jätetä yksin ja hoidotta, Koskenvuo kuvailee.

– Joulussa on suuri tunnelataus, myös sairaalassa ja lasten syöpäosastolla. Tunnelma ei ole ankea, vaan lämmin. Läheisten merkitys korostuu jouluna. Lasten syöpätautien osastoa koristellaan, tuodaan jouluisia tarjoiluja ja lahjoja lapsille. Joulukuusi ja joulupukin vierailu tuovat iloa. Pienillä perinteillä tunnelma nousee arjen yläpuolelle. Sairaalassa potilaina olevien lasten perheet hyväksyvät hyvin sen, että tämä joulu vietetään sairaalassa, ja seuraava joulu toivottavasti yhdessä kotona. Toivo valoisammasta tulevaisuudesta elää, lupaa Koskenvuo.

Syöpäsäätiön joulukeräykseen annetuilla lahjoituksilla tuetaan syöpätutkimusta sekä syövän haavoittamia perheitä. Lisäksi joulukeräyksellä tuetaan sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattuja neuvontapalveluja.

Osallistu joulukeräykseen

Syöpäsäätiön joulukeräys on nyt käynnissä. Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla:

– verkossa: syopasaatio.fi
– lahjoitustilille Nordea FI20 2344 1800 0032 29, viite 4006, viite yrityksille 40060
– Mobile Paylla numeroon 31150

Teksti: Carita Päivänen
Kuvat: Svante Gullichsen

Anna lahjaksi elämä. Osallistu Syöpäsäätiön joulukeräykseen.

Joulukeräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta, jotta tulevaisuudessa yhä useampi syöpä osattaisiin parantaa.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. Donationerna stöder också cancerpatienter och deras anhöriga, så att ingen i Finland längre ska behöva dö i cancer. Tillsammans med Finlands Cancerföreningar och Finlands Cancerregister bildar Cancerstiftelsen Cancerorganisationerna.