Uutinen

Roosa nauha tanssi tähtien kanssa huipputuloksen syöpätutkimukselle

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmalla kerättiin varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle. Tuhannet suomalaiset osoittivat yhtenä rintamana tukensa sunnuntai-illan aikana. Kertalahjoituksina lahjoitettiin illan aikana lähes 1,6 miljoonaa euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle. Lisäksi lähes 3 700 henkilöä lupautui kuukausilahjoittajiksi.

Tähtitanssijat ja valovoimaiset artistit yhdistivät voimansa hyväntekemisen merkeissä syövän voittamiseksi suorassa Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä. Kaksituntinen hyväntekeväisyysjakso nähtiin MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa sunnuntaina 29.10.

On valtava ilo nähdä, miten suomalaiset innostuivat yhtenä rintamana tukemaan syöpätutkimusta. Illan aikana yhteensä lähes 82 000 suomalaista lähti mukaan tukemaan suomalaista syöpätutkimusta eri tavoin. Lahjoitusten avulla syöpätutkijat voivat jatkaa elintärkeää työtään syövän voittamiseksi. Lämmin kiitos kaikille illan aikana mukaan lähteneille lahjoittajille, niin yksityisille ihmisille kuin yrityksille”, kiittää Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

Tärkeän asian puolesta illan ohjelmassa esiintyivät kotimaiset huippuartistit Sanni, Apulanta, Yona ja Vesterinen Yhtyeineen sekä TTK-tähtioppilaat ja TTK-tuomarit. Suoran lähetyksen juonsivat tutut juontajat Vappu Pimiä ja Ernest Lawson. Lämminhenkisessä ja tunteita herättävässä Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä nähtiin myös syöpään sairastuneiden tarinoita sekä kuultiin viimeisimmät kuulumiset syöpätutkijoiden työstä.

Pienistäkin löydöistä huimia muutoksia

”Uusien hoitojen kehittämisessä ja niiden saamisessa Suomeen syöpää sairastaville potilaille, on ensiarvoisen tärkeää, että Suomessa tehdään huippututkimusta. Olen urani aikana nähnyt, että pienistäkin löydöistä voi seurata huimia muutoksia. Nähdään, että sellaiset potilaat, jotka aiemmin eivät valitettavasti parantuneet, voivat nykyään parantua ja elää vuosikymmeniä eteenpäin”, kertoi syöpätutkija, professori Satu Mustjoki Helsingin yliopistosta ja HUS Syöpäkeskuksesta.

Ohjelma toteutettiin yhteistyössä MTV:n ja Syöpäsäätiön kanssa. Syöpäsäätiö keräsi ohjelmalla lahjoituksia suomalaisen syöpätutkimuksen turvaamiseksi. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee laajasti eri syöpien tutkimusta. Tämän vuoden teemana ovat lasten syövät. Lahjoituksia tarvitaan, jotta syöpätutkijat voivat jatkaa tärkeää tutkimustyötään sairastuneiden hyväksi. Syöpäsäätiö on suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Vuonna 2022 Syöpäsäätiö tuki syöpätutkimusta apurahoina ja muilla tavoilla kaikkiaan 9,1 miljoonalla eurolla.

Roosa nauha -keräyksen kokonaistulos julkistetaan helmikuussa 2024.

Liityitkö kuukausilahjoittajaksi tekstaamalla MUKANA?
Otamme sinuun yhteyttä puhelimitse viikon sisällä ja kertaamme vielä kuukausilahjoituksen yksityiskohdat kanssasi puhelimessa. Sillä aikaa voit ottaa rennosti ja odottaa puhelua meiltä.

Teitkö kertalahjoituksen tekstiviestillä?
Kertalahjoitus lähtee puhelinlaskultasi, joten sinun ei tarvitse tehdä lisätoimenpiteitä. Lämmin kiitos tuestasi – se on todella tärkeää!

Mikäli et tehnyt lahjoitusta ohjelman aikana ja haluaisit lahjoittaa – ei hätää! Kaikki lahjoituskanavamme ovat vielä auki. Voit näyttää tukesi sinulle sopivimmalla tavalla; joko kertalahjoituksella tai liittymällä kuukausilahjoittajaksi.

·        Liity kuukausilahjoittajaksi osoitteessa: syopasaatio.fi tai tekstaa MUKANA numeroon 16499.

·        Tee kertalahjoitus osoitteessa: syopasaatio.fi tai tekstaa TUEN15 tai TUEN30 numeroon 16499.

·        Lahjoita valitsemasi summa MobilePaylla numeroon 55714

Lämmin kiitos tuestasi!

Jos et ehtinyt katsoa Tanssii Tähtien Kanssa Roosa nauha -jaksoa tai haluaisit katsoa sen vielä uudelleen, se on katsottavissa MTV Katsomossa. Ohjelman tekstiviestilahjoitukset ovat edelleen voimassa. Ohjelman uusinta-ajat ja kanavat: MTV Pressi

Mikäli sinulla on jotakin kysyttävää lahjoittamisesta, tarkistathan ensin useimmin kysytyt kysymykset: Usein kysyttyä – Roosa Nauha (syopasaatio.fi). Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, ota yhteyttä lahjoittajapalveluumme arkisin klo 9–15 puh. 09 1353 3286 tai sähköpostilla [email protected].

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. Donationerna stöder också cancerpatienter och deras anhöriga, så att ingen i Finland längre ska behöva dö i cancer. Tillsammans med Finlands Cancerföreningar och Finlands Cancerregister bildar Cancerstiftelsen Cancerorganisationerna.