Testamentti on elämän suurimpia päätöksiä. Meiltä saat apua sen tekemiseen.

Testamentti kannattaa tehdä

Elämä ei ole itsestäänselvyys. Elämä on arvaamatonta ja siksi jokaisen täysi-ikäisen on hyvä laatia testamentti. Testamentti on varautumista tulevaisuuteen.

Testamentti tuo selkeyttä ja turvaa

Selkeä testamentti takaa, että tahtosi omaisuudestasi toteutuu ilman riitoja. Kun teet pätevän testamentin, omaisuutesi jaetaan haluamallasi tavalla. Testamentilla turvaat perheesi ja läheisesi tulevaisuuden. Ja voit antaa jälkipolville tai läheisillesi ohjeet siitä, miten haluat omaisuuttasi käytettävän. Testamentilla voit myös vaikuttaa perintöveron suuruuteen.

Voit tukea arvostamaasi toimintaa

Testamentilla voit tukea tärkeinä pitämiäsi tahoja. Voit tukea esimerkiksi järjestöä, joka toteuttaa itsellesi tärkeitä arvoja, kuten Syöpäsäätiötä.

Voit muokata testamenttia milloin vain

Testamentti on aina tekijänsä yksityisasia, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa siitä kenellekään. Voit myös muuttaa testamenttia aina halutessasi tai peruuttaa sen kokonaan. Jos teet kokonaan uuden testamentin, aiempi kannattaa mitätöidä tai hävittää.


Tiesitkö?

Jos sinulla ei ole perillisiä, perintösi siirtyy ilman testamenttia valtiolle.


Olemme apunasi testamentin tekemisessä

Autamme sinua mielellämme kaikissa testamenttiin liittyvissä kysymyksissä. Kun harkitset testamenttilahjoituksen tekemistä Syöpäsäätiölle, ota meihin suoraan yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai verkkosivuston lomakkeella. Voimme sopia myös tapaamisen.

Halutessasi saat myös kauttamme yhteystiedot juristille, joka auttaa sinua maksutta testamenttiasiakirjan laatimisessa.

Testamenttioppaastamme löydät lisätietoa testamenttityypeistä, perimysjärjestyksestä ja ohjeita testamentin tekemisestä.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.