Minun tarinani

Jasmin Hamid: Vasta nyt ymmärrän turvaverkon merkityksen

Jasmin Hamid oli aivan pieni, kun hänen mumminsa menehtyi rintasyöpään. Nyt Jasminilla on oma lapsi ja käsitys turvaverkkojen merkityksestä on saanut kokonaan uuden merkityksen. Mikä voisikaan olla parempi lahja, kuin tukea tutkimusta, jotta kenenkään äiti, tytär tai muu läheinen ei enää menehtyisi syöpään, Jasmin pohtii.

”Olen todella kiitollinen siitä, että oma lapsuudenperheeni on vauvani elämässä mukana ja että olemme läheisiä. Konkreettisen avun lisäksi on tärkeää jakaa sukupolvien välistä tietoa, mutta on myös ihana kuulla, kun omat vanhemmat jakavat vauvamuistoja ajalta, kun minä synnyin.

Lapsi laittaa asioita perspektiiviin ja nyt on helpompi priorisoida itselle tärkeitä asioita. Juuri nyt tuntuu tärkeältä viettää yhteistä aikaa perheenä. On ihanaa vain olla ja nauttia toistemme seurasta.

Puoli vuotta pelkkää ihanuutta

Vauva-arki on tuntunut todella luonnolliselta ja kaikki on sujunut yllättävän hyvin. En tiedä onko meidän vauvamme erityisen helppo tapaus, mutta ainakin ensimmäiset puoli vuotta on ollut pelkkää ihanuutta. Totta kai välillä väsyttää ja hermoja kiristää, mutta niitä hetkiä oli ennen vauvaakin. Tuntuu että välillä mediassa korostuu vauvavuodesta vain rankkuus, joten olen positiivisesti yllättynyt.

Lähitulevaisuudessa on tarkoitus nauttia vanhempainvapaasta. Kuvasimme joulukuusta huhtikuun loppuun Sorjosen kolmatta tuotantokautta, joten alkuvuosi on mennyt vuorosanoja opetellessa ja hoitokuvioita suunnitellessa. Onneksi vauva sai olla mukana kuvauspaikalla, joten pääsin imettämään ja halimaan vauvaa aina tauoilla.

Turvaverkkoja voi rakentaa myös tutkimusta tukemalla

Nyt kun työt on tehty, tuntuu ylelliseltä nauttia vanhempainvapaasta ja kiireettömistä päivistä pojan kanssa. Haluan elää hetkessä ja miettiä päiväkoteja ja töihin paluun ajankohtaa vasta myöhemmin.

Rintasyöpä on naisten yleisin syöpä, jonka tutkimusta myös Roosa nauha -keräys tukee. Mikä voisikaan olla parempi lahja, kuin olla mukana tukemassa tutkimusta, jotta kenenkään äiti, tytär tai muu läheinen ei enää menehtyisi syöpään.

Vasta oman jälkikasvun myötä todella ymmärtää turvaverkon merkityksen. Onneksi turvaverkkoja voi rakentaa myös syöpätutkimusta tukemalla.”