Huolehdi ihostasi

Valon määrän lisääntyessä ja auringon lämmittäessä on tärkeää muistaa suojautua haitallisilta UV-säteiltä ja pitää silmällä mahdollisia ihomuutoksia.

“Säännöllinen tarkkailu on paras tapa oppia tuntemaan ihossa olevat luomet.”

Tarkkaile luomiasi

Melanooma on vaarallinen ihosyöpä, joka saa alkunsa ihon pigmenttisoluista. Luomessa tapahtuva muutos saattaa olla melanooman ensioire. Säännöllinen tarkkailu on paras tapa oppia tuntemaan ihossa olevat luomet.

Levinnyttäkin melanoomaa hoidetaan hyvin tuloksin

Ihomelanooma lisääntyy jatkuvasti, mutta sen hoidot ovat kehittyneet suurin harppauksin. Levinneenkin taudin kanssa voidaan usein elää vuosia.

VARO -muistisääntö luomen piirteiden arviointiin

Melanooma ei näytä samalta kuin tavallinen luomi: koko, muoto, väri ja rajat eroavat. VARO on yksinkertainen muistisääntö, jonka avulla voi arvioida luomen piirteitä:

V – väri on epätasainen
A – alueen halkaisija on yli 6 mm
R – reuna on epäsäännöllinen
O – luomen osat ovat epäsymmetriset

Jos huomaat luomessa muutoksen tai löydät iholtasi uuden, jollain lailla poikkeavan luomen, mene lääkärin vastaanotolle. Myös punoittavan, kutisevan tai vertavuotavan luomen takia kannattaa hakeutua tutkimuksiin.

Gillette Venus ja Syöpäsäätiö yhdessä ihon terveyden puolesta

Kehotamme tänä keväänä yhdessä Gillette Venuksen kanssa pitämään huolta ihon terveydestä. Yhteistyön tavoitteena on lisätä tietoisuutta ihosyövästä sekä kerätä varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle.

Kampanjatuotteet

Gillette Venus lahjoittaa jokaisesta 1.4. – 30.5. välisenä aikana kampanjatelineestä myydystä tuotteesta 0,5 euroa Syöpäsäätiölle.

“Suojaa iho varjolla, vaatteilla ja voiteella.”

Ihon ja silmien suojaamiseen auringon UV-säteilyltä kannattaa nyt kiinnittää huomiota

Parhaillaan Suomessa eletään aikoja, jolloin auringon UV-säteilyn voimakkuutta kuvaava UV-indeksi voi saavuttaa suojautumisrajan eli arvon 3 koko maassa. Riittävällä suojautumisella auringon UV-säteilyltä pystyttäisiin ehkäisemään neljä viidestä melanoomatapauksesta.

Ohjeet auringolta suojautumiseen, kun UV-indeksi on 3 tai enemmän:

  • Vetäydy varjoon
  • Suojaudu vaatteilla ja käytä hattua
  • Käytä aurinkovoidetta, jonka suojakerroin on vähintään 30
  • Suojaa silmät aurinkolaseilla
  • Vältä kesäisin pitkäaikaista ja suoraa auringossa oleskelua erityisesti klo 11–15 välisenä aikana

Iho kertoo tarinoita

Emme tule aina ajatelleeksi, että iho on elävä, aktiivinen, kehomme suurin elin. Ihon rakenne ja ulkonäkö muuttuvat iän mukana. Iho muistaa niin iloja kuin surujakin. Se myös muistaa auringon UV-säteilylle altistumisen elämän aikana ja ihon palamiset.

Tue suomalaista syöpätutkimusta

Tee lahjoitus syöpätutkimuksen hyväksi. Jokaiselle sairastuneelle ja sairastuneen läheiselle lahjoituksesi on mittaamattoman arvokas.

Onko yrityksesi Syöpäsäätiön uusi kumppani?

Yhteistyökumppanina olet mukana tukemassa suomalaista syöpätutkimusta.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.