Yrittäjän tarina

Forza Helsinki: ”Kannustamme muitakin yrittäjiä tekemään hyväntekeväisyyttä”

Helsingissä sijaitseva Forza on yksi tämän hetken kehutuimpia pizzerioita. Sen perustajia ovat pariskunta Luca Platania ja Salla-Maria Platania. Hurmaavan ravintolan synnyn taustalla on kuitenkin vakava tarina ja halu tehdä hyvää.

Tarkkasilmäiset Forzassa vierailleet ovat saattaneet huomata menusta, että maritozzo-jälkiruosta lahjoitetaan osuus Syöpäsäätiölle. Pariskunnan halu tukea syöpätutkimusta ja sairastuneita kumpusi omista kokemuksista.

Syöpä läsnä ravintolan avaushetkellä

”Alun perin otin yhteyttä Syöpäsäätiöön, koska syöpä oli vahvasti läsnä tämän yrityksen avaushetkellä. Isäni kuoli haimasyöpään samana päivänä, kun mieheni Luca sai tietää, että hänellä on aivosyöpä”, kertoo ravintolan omistajapariskunnan Salla-Maria Platania.

Raskaat syöpäuutiset ja huolet saivat Salla-Marian ja Lucan lähes vetäytyämään Forzan perustamisesta.

”Olimme perääntyä koko ravintolaprojektista tämän vuoksi, mutta päätimme, että jos Forza jonain päivänä toteutuu, meidän pitää kantaa kortemme kekoon syöpätutkimuksen hyväksi”, Salla-Maria jatkaa.

Unelma toteutui ja Forza avattiin tammikuussa 2022 Helsingin Pursimiehenkadulle. Päätös syöpätutkimuksen tukemisesta näkyy nyt ravintolan menussa.

”Uskon, että monelle syövästä puhuminen ja sen ajatteleminen on yhtä vaikeaa kuin meille. Vaikka kaikki eivät haluaisikaan jälkiruokaa, he näkevät Syöpäsäätiön nimen menussa ja toivottavasti rohkaistuvat tukemaan hyvää asiaa toista kautta”, Salla-Maria toivoo.

Lucan ja Salla-Marian unelma toteutui ja Forza avattiin tammikuussa 2023 Helsingin Pursimiehenkadulle.

”Uskon, että monelle syövästä puhuminen ja sen ajatteleminen on yhtä vaikeaa kuin meille”

Yritysten tärkeä rooli syöpätutkimuksessa

Syöpä on niin yleinen sairaus, että se koskettaa myös monia työyhteisöjä ja yrittäjiä. Vakava sairastuminen vaikuttaa työntekoon, mutta parhaimmillaan töistä voi saada myös voimavaroja raskaaseen elämäntilanteeseen.

”Monet muutkin yrittäjät kamppailevat vakavan sairauden kanssa. Tiedämme, että oman yrityksen pyörittäminen vie voimia, mutta se voi myös antaa paljon ja vie ajatuksia muualle. Omasta terveydestään on kuitenkin aina tärkeää huolehtia,” Salla-Maria tietää kokemaansa perustuen.

Syöpätutkimusta ja sairastuneita voi tukea juuri omannäköisellä tavalla, vaikka olisi pienikin yritys. Forza Helsinki on siitä inspiroiva esimerkki.

”Muita yrittäjiä haluamme myös kannustaa tekemään hyväntekeväisyyttä, koska sille on aina paikkansa”, Salla-Maria kannustaa kanssayrittäjiä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Kiinnostaako yritysyhteistyö Syöpäsäätiön kanssa? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan juuri teidän yrityksellenne sopivin tapa tulla mukaan tukemaan suomalaista syöpätutkimusta.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. Donationerna stöder också cancerpatienter och deras anhöriga, så att ingen i Finland längre ska behöva dö i cancer. Tillsammans med Finlands Cancerföreningar och Finlands Cancerregister bildar Cancerstiftelsen Cancerorganisationerna.