Minun tarinani

Arttu Wiskari: ”Joulunaika on rauhoittumisen lisäksi toisten ihmisten huomioimista”

Muusikko Arttu Wiskari tietää, että pienillä teoilla voi olla suuri vaikutus. Arttu on tänä vuonna mukana Syöpäsäätiön joulukeräyksessä, jossa kerätään varoja syövän vuoksi taloudelliseen ahdinkoon ajautuneille perheille. Mitä Arttu muistaa lapsuuden jouluista?

”Joulunaikani on omistettu rauhoittumiselle. Jouluna ladataan akkuja yhdessä perheen kanssa, sillä se on perheen ainoa yhteinen loma-aika vuodessa. Lapsuudessani joulu oli minulle erityisen tärkeä, koska molemmat vanhempani olivat yrittäjiä ja muuten yhteinen lomailu oli aikataulujen suhteen harvinaista. Muistan erityisen hyvin joulun, jolloin sain lahjaksi muovailuvahakoneen, jota olin toivonut koko vuoden.

Kävimme myös joka joulu isän kanssa viemässä kukkia kummisetäni luokse, joka oli menettänyt jalkansa sairauden vuoksi. Muistan, että siellä sai syödä aina suklaata niin paljon kun halusi.”

Ystävät tukena epävarmoina aikoina

”Epävarmuus on ollut iso osa myös omaa elämää uran alkuvaiheessa. Onneksi minulla on aina ollut hyviä ystäviä kenelle puhua aiheesta ja olen henkisesti nykyään paljon vahvempi.

Olen tänä vuonna mukana Syöpäsäätiön joulukeräyksessä. Siinä kerätään varoja perheille, jotka elävät syövän vuoksi taloudellisessa ahdingossa. Joulunaika on rauhoittumisen lisäksi toisten ihmisten huomioimista. Pienillä teoilla on joskus suuri vaikutus.”

Teksti: Arttu Wiskari
Kuva: Omer Leven

Heidi Willman, Arttu Wiskari ja Erin ovat mukana vuoden 2022 joulukeräyksessämme.

Anna lahja perheille, joita syöpä on haavoittanut

Joulukeräyksellä tuetaan syövän vuoksi taloudelliseen ahdinkoon joutuneita perheitä.

Syöpäsäätiö on osa Syöpäjärjestöjä. Tavoitteenamme on turvata kaikille hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta.  Syöpäjärjestöillä tarkoitetaan Suomen Syöpäyhdistyksen, Suomen Syöpärekisterin ja Syöpäsäätiön muodostamaa kokonaisuutta.