Uutinen

Kaikki peliin Munien puolesta – uusi keräys miesten syöpien tutkimukseen

Syöpäsäätiö avaa täysin uuden keräyksen, tavoitteena kerätä varoja miesten yleisten syöpien tutkimuksen hyväksi ja lisätäkseen samalla yleistä tietoisuutta miesten syövistä. Yhteistyökumppaneina kampanjassa ovat mukana Liiga ja MTV. Yrityskumppanina keräyksessä on myös Black Horse. Munien puolesta -keräys alkaa 13.2. ja jatkuu maaliskuun loppuun asti.

Eturauhassyöpä on nykyään kaikkein yleisin syöpä Suomessa. Vuosittain todetaan yli 5 200 uutta eturauhassyöpätapausta ja keskimäärin 920 miestä kuolee vuosittain eturauhassyöpään.

Kivessyöpä on nuorten miesten yleisin syöpä. Noin 170 miestä sairastuu kivessyöpään vuodessa. Tyypillisesti sairaus on 20–40-vuotiaiden miesten syöpä.

– Munien puolesta -keräyksellä haluamme taklata Suomen yleisimmän syövän. Miesten eturauhassyöpä on huolestuttavasti kirinyt jo ohi naisten rintasyövän Suomessa. Syöpä vastustajana on epäreilu ja aloitamme keräyksen, jotta mahdollisimman moni mies saisi lisää peliaikaa tässä elämän isossa pelissä. Kutsumme ilolla kaikki mukaan tähän tabuja rikkovaan mutta tärkeään uuteen keräykseen, kiteyttää Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

Mukana jääkiekkomaailmasta tuttuja henkilöitä

Mukana keräyksessä on kiekkomaailmasta tuttuja henkilöitä kuten miesten maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen sekä jääkiekkopuolustaja Jimi Suomi, joka on itse sairastanut kivessyövän.

– Isäni kuoli haimasyöpään 15 vuotta sitten vain 66-vuotiaana, jolloin syövästä ja sen vaarallisuudesta tuli itselleni ikävää konkretiaa. Syöpäsäätiö tekee mahtavaa työtä syöpien tutkimisen ja hoitomuotojen taustalla mutta tarvitsee tukea meiltä tavallisilta kansalaisilta. Kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan Munien puolesta -kampanjaan ja näin tehdä oma tärkeä osansa syöpien aiheuttamien ongelmien minimoimiseksi, sanoo valmentaja Jukka Jalonen.

Jimi Suomen mukaan Suomessa pelaajat ovat intohimoisia, he haluavat viedä lajia eteenpäin, kehittyä ja tehdä kaikkensa menestyäkseen.

– Varmaan se on sama syöpätutkimuksessa. Halutaan olla parhaita, Suomi pohtii.

Nuoren jääkiekkoilijan elämässä sairaus vaikutti elämänasenteeseen.

– Toivon, että edessä on paljon terveitä vuosia. Olen oppinut sairauden myötä, että jokaista juttua ei ota niin vakavasti. Välillä voi ottaa ihan rennosti, mutta mitään ei pidä ottaa itsestäänselvyytenä, sanoo Jimi Suomi.

Missä keräys näkyy?

Munien puolesta -keräys näkyy yleisölle monin tavoin Liigan jääkiekko-otteluissa ja MTV:n kanavissa 13.2. – 12.3.2024. Keräyksen teemaotteluita pelataan 15 kpl aikavälillä 23.2. – 2.3. Tuomareilla on erikoispaidat käytössä yhteensä 32 ottelussa kyseisellä aikavälillä. MTV3:lla nähdään Hockey Night Tien päällä -jakso, jossa käsitellään teemaa 19.2. klo 22.35 ja Munien puolesta -teeman hyväntekeväisyysottelu HIFK-Kärpät ja Liiga-studio 1.3. MTV katsomossa klo 19:00 alkaen ja MTV 3 klo 19.20 alkaen.

– Suomen suosituimpana ja näkyvimpänä urheilusarjana tiedostamme hyvin, että meillä on mahdollisuus sekä myös velvollisuus olla mukana yhteiskunnallisesti tärkeissä asioissa. Miesten syövät ovat viime vuosina yleistyneet huolestuttavasti, ja haluamme jakaa tietoa tästä koko liigayhteisölle. Haluamme myös edesauttaa suomalaista syövän tutkimustyötä haastamalla kaikki Liigaa seuraavat ihmiset lahjoittamaan tärkeän asian hyväksi. Munien puolesta – kampanja näkyy monipuolisesti niin Liiga-otteluissa kuin myös Liigan ja seurojen digitaalisissa kanavissa, sanoo Liigan myyntijohtaja Vili Nurmi.

– Koko Suomen tv-yhtiönä MTV kantaa huolta lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista Suomessa. Miesten syövät koskettavat tänä päivänä yhä useamman elämänpiiriä. Tämän tärkeän yhteistyön myötä voimme tavoittaa suomalaiset pojat, miehet ja perheet luotettavalla tiedolla – valjastaa massamediamme voiman syöpätietoisuuden lisäämiseksi heidän keskuudessaan ja auttaa keräämään varoja yleisten syöpien tutkimukseen. Merkityksellistä ja tärkeää yhteispeliä, sanoo urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero MTV:ltä.

Munien puolesta -kampanjassa yrityskumppanina mukana on myös Black Horse, jonka kampanjatuotteet, miesten bokserit ovat myynnissä 1.3. – 31.3. hyvin varustelluissa päivittäistavarakaupoissa.

Vielä ei ole pudotuspelien aika

Lahjoita Munien puolesta -keräykseen ja taklataan miesten syövät yhdessä.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Lahjoituksilla tuetaan myös syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Syöpäsäätiö muodostaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpärekisterin kanssa Syöpäjärjestöt.