Matka-apurahat

Syöpäsäätiön matka-apurahat ovat haettavissa seuraavan kerran keväällä 2022. Matka-apurahoja voi hakea opinto-, kongressi- ja esitelmämatkoihin.

Syöpäsäätiön hallitus päätti kokouksessaan 19.1.2021, ettei keväällä 2021 ole haettavana uusia matka-apurahoja. Koronapandemian väistymisen aikataulu on edelleen tuntematon ja tieteellisten kokousten ja koulutusten järjestäminen vuoden 2021 aikana epävarmaa.

Keväällä 2020 myönnettyjä matka-apurahoja ei ole toistaiseksi voitu käyttää normaalilla tavalla ja niiden käyttöaikaa on jatkettu vuoden 2021 loppuun. Käyttöaikaa voidaan tarvittaessa jatkaa edelleen, jos pandemian aiheuttamat matkustus- ja kokoontumisrajoitukset eivät helpotu kesään 2021 mennessä.

Syöpäsäätiön matka-apurahat ovat haettavissa seuraavan kerran keväällä 2022.

 

Matka-apurahan hakeminen

Syöpäsäätiö tukee syöpätyön ammattilaisten kokous- ja koulutusmatkoja. Rahoituksen myöntäminen perustuu hakijan ansioihin sekä kohteena olevan kokouksen syöpärelevanssiin ja merkitykseen hakijan ammattitaidon kehittymiselle.

Apurahoja voivat hakea syöpätutkijat sekä muut syöpätautien varhaistoteamiseen, syöpäpotilaiden hoitoon ja syövän ehkäisyyn aktiivisesti osallistuvat terveydenhuollon ammattilaiset.

Matka-apurahojen hakuaika on vuosittain helmikuussa ja hakemukset arvioi apurahalautakunta. Lautakunnan puheenjohtaja ja Syöpäjärjestöjen pääsihteeri päättävät annettujen pisteiden perusteella apurahojen saajat toukokuun alkuun mennessä.

Matka-apuraha maksetaan tositteita vastaan ja sen suuruus vaihtelee matkakohteesta riippuen (Pohjoismaat, Eurooppa, muu maailma). Matkakulut laskutetaan Syöpäsäätiön matkalaskulomakkeella. Matkalasku on toimitettava liitteineen ja allekirjoitettuna Syöpäsäätiölle kuuden kuukauden sisällä matkan päättymisestä osoitteella Apurahat, Syöpäsäätiö, Unioninkatu 22, 00130 Helsinki.

Vuonna 2020 myönnettyjä matka-apurahoja voi koronaviruspandemian aiheuttamien muutosten vuoksi käyttää vuoden 2021 loppuun saakka.

 

Matkalaskulomake

Lataa matkalaskulomake tästä

Ota yhteyttä

Matka-apurahoihin liittyvissä kysymyksissä [email protected] tai puh. 050 405 8273

Tietoa henkilötietojen käsittelystä

Syöpäsäätiön tieteellisten apurahahakemusten ja myönnettyjen apurahojen käsittelyssä syntyy apurahahakemusten tietokanta -niminen henkilörekisteri. Lue lisää tietosuojasta