Ohjeita ja neuvoja

Saat meiltä apua testamentin tekemisessä.

Testamenttilahjoitus syövän voittamiseksi

Voit testamentissasi määrätä koko omaisuutesi tai omaisuuden osuuden, jolla haluat tukea Syöpäsäätiön toimintaa. Testamenttilahjoitus käytetään Syöpäsäätiön huolellisen ja asiantuntevan harkinnan mukaan suomalaisen syöpätutkimuksen rahoittamiseen sekä neuvonta ja tukipalveluiden turvaamiseen.

  • Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa
    On tärkeää, että testamentti täyttää tietyt muotoseikat, joita ilman se ei ole pätevä. Nämä yksinkertaiset ohjeet on hyvä muistaa, kun laadit testamenttia:
  • Testamentin voi tehdä yksin tai puolison kanssa. Testamentin voi tehdä itse, lakimiehen avustuksella tai kääntymällä Syöpäsäätiön puoleen. Tekijän tulee olla 18 vuotta täyttänyt.
    Testamentti tulee aina laatia kirjalliseen muotoon.
  • Testamenttiin tarvitaan kaksi esteetöntä vähintään 15-vuotiasta todistajaa, jotka eivät voi olla sukulaisia tai testamentin edunsaajia. Todistajien on oltava yhtä aikaa läsnä todistamassa testamentin tekijän allekirjoitus. Heidän tulee tietää, että kyseessä on testamentti, mutta heidän ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä.
  • Testamentin sisällön tulee olla mahdollisimman yksiselitteinen. Voit testamentissasi määrätä koko omaisuutesi tai omaisuuden osuuden Syöpäsäätiölle. Halutessasi voit myös määritellä testamenttisi kohdennettavaksi tietynlaiseen toimintaan.
  • Säilytä testamenttiasi turvallisessa paikassa omassa hallussasi tai pankin tallelokerossa. Voit myös antaa testamenttisi Syöpäsäätiölle säilytykseen tai toimittaa siitä meille kopion.
  • Testamentintekijä voi halutessaan määrätä, että Syöpäsäätiö ottaa hoidettavaksi perunkirjoituksen, hautausjärjestelyt ja haudan hoidon. Toiveet on hyvä kirjata selkeästi testamenttiin. On ensisijaisen tärkeää, että testamentin tekijä kokee, että hänen toiveensa tulevat huomioiduiksi.

Lämmin kiitos mielenkiinnostasi testamenttilahjoittamista kohtaan syöpätutkimuksen hyväksi.


Saat meiltä apua testamentin tekemisessä.

Annamme mielellämme lisätietoa puhelimitse tai sovimme halutessasi kanssasi tapaamisen, jossa kerromme lähemmin testamentin laatimisesta. Muista, että autamme sinua kaikenlaisissa testamentteihin liittyvissä kysymyksissä – älä siis epäröi ottaa meihin yhteyttä.

Voit myös saada kauttamme yhteystiedot lakimiehelle, joka voi auttaa sinua maksutta testamenttiasiakirjan laatimisessa.

Testamenttioppaastamme löydät tietoa testamentin tekemisestä.


Lataa testamenttiopas

Lataa tästä testamenttiopas koneellesi.

Tilaa opas postitse

Palaa takaisin etusivulle ja tilaa testamenttiopas postitse kotiisi. Toimitamme oppaan sinulle muutamassa päivässä. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä, lisää ruksi yhteydenottopyyntöön.